Wiem że pewnie było to już omawiane setki razy. Może wyjdę na głąba który sie nie zna, ale niech ktoś mi w kilku zdaniach napisze, czym się tak naprawdę charakteryzują Alfy Romeo ze znaczkiemTi
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Tyle to ja też wiem . Chodzi mi o to czym sie charakteryzują modele oznaczone znaczkiem Ti (stare i nowe modele)
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2007-03-18, 13:11, w całości zmieniany 4 razy
A napęd na 4-koła ?. Z tego co widzę to Ti bardzo często występuje w parze z Q4
określenie mocnej i dobrze wyposażonej wersji danego modelu, często w modelach mniejszych, nie spełniających wyższych kryteriów GT (por. Gran Turismo, GT).
Nie trzeba było tak od razu. Dzięki Alfista
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
2 litrowe 146 miały oznaczenie Ti - i nie oznaczało ono jakiegoś wyposażeniaitd. Występowało tylko dla oznaczena wersji 2 litrowej.
2 litrowe 145 miały oznaczenie QV (quadrifoglio verde) a nie Q4
w 145/146 nigdy nie było napędu 4x4
Ti potem występowało w 156 jako tzw sport pack, jakieś progi, bajery we wnętrzu
W 1999 roku posiadalam model 146 2,0 ti (rok produkcji 07.97)
Oczywiscie,ze ti nieoznaczalo tylko pojemnosc silnika, lecz zostaly one seryjnie wyposarzone w :
- 4xelektryczne szyby,
-spojler na tylniej klapie,
-specyficzne dla modelu ti alusy
-polskore (na bokach siedzen), kubelkowe z napisami Alfa Romeo
-wiekszosc w spryskiwacze oswietlenia
Odznaczaly sie tez szerszym tlumikiem i jak dobrze pamietam jako jedyne mialy licznik do 260 km/h
Panie i Panowie
Macie rację, sprawdzałem ...145 była w wersji QV a nie Q4.
Sorry mój błąd
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum