Oto posiadana przeze mnie od kilku miesięcy Alfa Romeo 155 i chociaż wyposażeniem nie powala, jest dokładnie taka, jak sobie wymarzyłem. 193 tysiące kilometrów na zegarze (EDIT: przy 205kkm nastąpił jego nieoczekiwany koniec, szczegóły w temacie), wciąż na lata syntetyku i zbiera się jak nówka, zobaczymy ile wytrwa mój TS.
Piękna klinowa stylistyka Alfa, zawstydza nawet klasyczne modele trans-axle - Pan stylista Ercole Spada jest mistrzem.
Komunikatywne, raczej bezkompromisowo nastawione zawieszenie i lubiący wysokie obroty jednostka, sprawiają, że w kategorii przyjemności i zadowolenia z dynamicznej jazdy klasyfikuje 155-tke wyżej od jej następczyni ;-)
Chociaż przyznaję, że brakuje mi pewnej cechy układu kierowniczego 156 - niskiej wrażliwości na koleiny i inne obciążenia przedniej osi. Tutaj wielowahaczowe zawieszenie wygrywa.
No tak, cena wywoławcza była wysoka, ale poszła w dół ;-)
Design popełnił Pan Spada.
De Silva kreślił 156.
Szyby nie są barwione i raczej starałem się ich uniknąć, bo jest mały kłopot jak jakiś gnój taką wytłucze. Ale masz rację, niebieskie szyby nieźle się prezentują.
No tak, cena wywoławcza była wysoka, ale poszła w dół
Design popełnił Pan Spada.
De Silva kreślił 156.
Szyby nie są barwione i raczej starałem się ich uniknąć, bo jest mały kłopot jak jakiś gnój taką wytłucze. Ale masz rację, niebieskie szyby nieźle się prezentują.
wiem cos o tym, po kupnie swojej alfy pół roku suzkalem jednej niebieskiej szyby
o znalezieniu przedniej to mozna pomarzyc, jedynie na zamowienie w JAANie za siakies 1000zł
_________________ AR 155 2.0 16v TS '96
AR 146 1.6 16v TS '97 (silnik '03)
Panie i Panowie, niniejszym dołączam do grona ofiar żeliwnego TSa. Chodził ślicznie do samego końca, kiedy to, przy przebiegu 205720km urwał się zawór na drugim cylindrze, zrobił dziurę w tłoku i ogólną kaszanę.
piekna alfunia
tez sie zastanawialem nad kupnem 155 ale dziewczyna byla bardzie za 145 wiec mam 145 (kobiety rzadza swiatem )
szczerze mowiac 145 155 to dwa modele ktore mi sie podobaja najbardzie z calym szacunkiem dla reszty modeli... moze jeszcze do nich nie dojzalem
jedno wiem na pewno nastepna alfunia bedzie miala wiekszy silnik niz obecna
ładne autko szkoda że motor uległ uszkodzeniu, jeśli szukasz innej 155 polecam zasiąść w v6 fajnie chodzi ale dużo pali, o q4 nie wspominam nawet bo trudno o ładną i drogie do tego
a skad taka opinia ze v6 wiecej pala ?ja mam opinie o v6 ze pala bardzo malo w porownaniu z moca jak i z konkurecja. benzyna trasa 8 bez problemu a 10l to juz trzeba jechac grubo powyzej 120km/h w miescie to zalezy od stylu jazdy ale spokojnie w 10 mozna sie zmiescic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum