Wysłany: 2006-12-15, 00:10 Najtanszy w eksploatacji silnik do 75?
Mysle nad 75... Najchetniej byla by to 1.8 Turbo, ale boje sie ze z takim silnikiem mechanicy moga miec problemy i do tego czesci chyba trudniej dostac niz do TSa...
Wersje z v6 to raczej nie na moja kieszen - spalanie - no chyba, ze gaz, ale nei chcialbym tego robic takiemu autku...
Doradzcie mi cos, bo mam zielono...
Na zylete za 12 tys zl raczej nie bedzie mnie stac... Chcialbym nabyc cos taniego w ktorego nie bedzie trzeba pakowac calych oszczednosci...
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 3252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-12-15, 00:26
Naprawdę z silnikiem 1.8 turbo niema problemu jeśli jeżdzisz spokojnie to on naprawdę mało pali ale jak cię poniesie i zaczniesz zapierd....... to od razu pomyśl gdzie w pobliżu jest stacja paliw. Części do silnika naprawdę są u nas dostępne w sklepach sam się zaopatrywałem CER MOTOR, INTER CARS , ICARS itd. są to takie same ceny jak przy T.S dodałem gdzieś linka b . fajna 75 Turbo z Włoch za 1000 euro i dlatego proponuje wyjazd do Itali ja też bym coś kupił oczywiście 75
Model: Inny
Silnik: Civic jajko
Rocznik: 1992
Wysłany: 2006-12-15, 01:06
to ja też sie podpisuje pod tym wątkiem bo szukam łądnej Giulietty lub 75 V6 lub Turbo w bdb stanie hehe ale to graniczy z cudem w tym kraju zwłaszcza jeśli chodzi o Giuliette hehe
Model: Inny
Silnik: Civic jajko
Rocznik: 1992
Wysłany: 2006-12-15, 02:47
A jesli chodzi o najtańszy silnik w elspoatacji w modelu 75 polecam 2.0 T.Spark mało pali naprawde jeźdząc normalnie potrafi być oszczędny ( mniej pali jak zwykłe 1.8IE ) wmiare mocna szkrzynia z fabryczną szperą do tego ma 148koni w wersji bez katalizatora setke robi w 8,2sek i max speed 215km/h A jeździłęm różnymi wersjami 75
Reasumując mocny motor nawet bardzo mocny do tego niezła skrzynia (dowodem może być że ta skrzynia jeździ w Europie w wielu swapach z motorami V6 ) a do tego osiągi spoko i to wszystko przy zumiarkowanym (jak na osiągi) zużyciu paliwa Ja osobiscie polacam na 1000000000% AlfaRomeo 75 2.0 T.Spark jeśli chodzi o auto do jazdy na codzień i do zabawy a zarazem żeby koszta były umiarkowane. No i rozkład masy lepszy nizeli przy silniku V6 hehe
Popieram. Znajomy kilka dni temu nabył 75 TS. Parę rzeczy do poprawy, ale generalnie jest bardzo zadowolony. Spalanie w granicach 10 litrów. Części są dostępne bez żadnego problemu i wcale nie są drogie.
_________________ AR Giulietta 1.8 i.e.
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum