najlepiej na tescie amorków na stacji diagnostycznej- ciekawie to wychodzi!!!
a poza tym na naszych drogach- jedziesz na twardym-sport
i przełącz na auto- a poczujesz jakbys płynął hehe róznica jest ogromna!!!
_________________ ALFA 164 Q4 V832V FERRARI- JUŻ SIE SKŁADA
Model: Alfa Romeo 164
Silnik: Q4 3.0 V6 24V oraz 2.0 ts
Rocznik: 1994
Wiek: 26 Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 149 Skąd: na wygnaniu
Wysłany: 2006-11-13, 11:48
Na zdjeciach masz pokazane elementy skladowe zawieszenia i schemat elektr
jak chcesz opis testowania poszczegolnych elementow to daj znac to ci przesle
Sam wlasnie sprawdzam jest troche zabawy
Ostatnio zmieniony przez Joseph 2006-11-13, 12:00, w całości zmieniany 1 raz
W sumie jak byś mógł to byłbym wdzięczny! Na piątek szykuje sie wymiana filtrów i oleju w silniku i w skrzyni:) Powie mi ktoś jakie jest najlepsze dojście do filtra oleju, jak patrzyłem to wydaje mi się że trzeba próbowąc od strony koła bo od spodu nie ma dostępu!!
Wysłany: 2006-11-14, 06:04
Ja jak wymienialem to odkrecilem i zakrecilem go od spodu.
Ale to byla gimnastyka hehe A jaki olej lejesz do skrzyni bo tez chce wymienic i zastanawiam sie jaki wlac
Ja leje Midlanda lub jak nazywał się dawniej Quaker State nie pamiętam lepkości ale chyba było to 80W-90. A propo oleju to jaka ma być lepkość do tylnego mostu i sprzęgła wiskozowego??
Kolejne pytania: Po pierwsze gdzie znajdują sie w tym samochodzie świece bo za bardzo to ich nie widac a nie chce narazie nic rozkręcać? Po drugie gdy jade z prędkościami powyżej 120km/h auto zaczyna się dziwnia bujać na boki nie wiem czy tak ma być czy jest to może jakiś problem??
Wysłany: 2006-11-19, 13:58
trzy sa pod deklem na przedniej glowicy i trzy sa na drugiej glowicy pod kolektorem ssacym
jak odkrecisz dekiel to widac trzy cewki pod nimi sa swiece a zeby dostac sie do drugich trzeba zdjac kolektor, co do bujania to zalezy czy dzieje sie to na rownej drodze czy nie bo w koleinach to raczej normalne
Mam pytanie dotyczące oleju przekładniowego, zmieniłem go w skrzyni oraz w przednim i tylnym mechaniźmie różnicowym i nie wiem czy jest jeszcze inne miejsce w którym powinnienem go wymienić.
Czy przywmianie płynu hamulcowego wystarczy odpowietrzyć układ przy kołach? Czy można to zrobić w domowych warunkach?
Podobne pytanie do poprzedniego tyle że dotyczy oleju od wspomagania??
Ostatnio zmieniony przez Piotrek1987 2006-12-05, 17:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum