Alfaholicy Strona Główna   
        Alfaholicy.net      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[Temat organizacyjny] 3-4 DNIOWY ZIMOWY ZLOT ALFAHOLIKÓW + S
Autor Wiadomość
Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-31, 11:42   

Gdzieś uciekła moja wczesniejsza odpowiedż,haha.Ok Rafał pomogę Ci w organizacji Sylwestra ,zreszta lokal i hotel są juz zarezerwowane.Jadę tam 11 listopada dograć szczególy(mozemy juz ustalic co maja nam podać do jedzenia i picia) zapraszam chetnych na to spotkanie.Wielka prośba do tych co się zapisali o potwierdzenie swojego przyjazdu na Sylwestra do 11 listopada poniewaz musimy zostawic kilka stolików czechom(ilość miejsc ograniczona)

Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-31, 15:15   

Zapomniałem wyżej dodać ze jak ktos przyjedzie na spotkanie 11 listopada to powinien zabrać z soba jakiegos kierowcę,poniewaz trzeba skosztowac piwka którymi bedziemy sie leczyć po nocy sylwestrowej.W naszym lokalu podają Staropramen i Ostravar a w dwóch najblizszych Maestro,Holbę i Gambrinusa.O "boshe" jak tu tego nie skosztować?,haha

Rafał 
Romeo

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0v6,24v SUPER hydroactive ,SPIDER 2.0 86r.
Rocznik: 1993
Wysłany: 2006-10-31, 16:42   

Maniek!!!
Dziekuje za pomoc i tym samy ruszamy pełną parą z organizacją !
a wiec jesli chodzi o atrakcje to proponuje wstepnie przyjazd w piątek ok. godz. 10 - 16, i bedzie kilka spraw jak zwykle organizacyjnych
, czyli zakwaterowanie powiadomienie o wszystkich sprawach.
myśle ze identyfikatory nie beda potrzebne- chyba że chcecie?!
to po 1
Po 2 -
atrakcje chciałbym aby zaczęły sie od rana w sobote i czesc w niedziele
- 04.11.2006 przedstawie dwa plany zajęć i zrobimy ankiete którą wybieramy!
jeśli chodzi o skutery śnieżne i qady- to jest problem na granicy- tzn- trzeba je specjalnie ubezpieczac i to potraja koszty - wiec mysle ze mozemy sobie to darowac - chyba ze bedzie inne zdanie szanownych forumowiczów to zrobie jak bedziecie chcieli
w sobote bedzie przedstawiony koszt do osoby za atrakcje!
Jeśli ktos ma jakies pomysły to prosze o ich przedstawienie ,
i również jeśli ktoś mo ochote pomóc to również bardzo dziekuje!
MANIEK wielki dzieki dla ciebie!!!
Pozdrawiam wszystkich i prosze o odp.
Co wy na to!!!

AR_33 
Romeo

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: 1.7 Boxer 16v
Rocznik: 1991
Wysłany: 2006-11-01, 15:00   

Bardzo się cieszę że jednak jest szansa na sylwestra pod znakiem Alfa Romeo :twisted:
Jak najbardziej potwierdzam chęć udziału w imprezie, tak że proszę zarezewować dwa miejsca.
Co do piwa to ja preferuje Gambrinusa ale Staropramen też jest dobry :D
Rafał
Jeśli możesz tom podaj w przybliżeniu koszt na osobę
IK@R_1886
PLUŃ ŚWINI W PYSK TO POWIE, ŻE CIEPŁY DESZCZ PADA

Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-01, 22:19   

napisałem juz obszerne dwie odpowiedzi z cenami na sylwka i z zaproszeniem dla AR 33 na GAMBRINUSA i znowu je wcięło,teraz tylko sprawdzam w co jest grane

Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-01, 22:26   

Już kumam radek 155 mnie uświadomił że zbyt długo pisałem i nie przeszło,ale starałem sie jasno i dużo napisać,jeżeli chodzi o ceny.Qrcze jak mam to zrobić następnym razem,juz wiem kupię gołebie pocztowe i do każdego wyślę haha,chyba zmieściłem się w czasie

Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-02, 20:42   

Wstępnie mogę napisać ceny jakie ustaliliśmy z Rafałem i Radkiem 155 będąc 1 x raz w Czechach.Gorące danie od 100 do 110 Czk,kawa od 11 do 15,herbata 10 ,zimne napoje od 17 do 21 za szklankę(drogo),wino od ok.120.piwo od 16 do 18,wódka to będziemy się targować,ale wiadomo że musi byc kupiona w lokalu.Wiadomo że będzie trzeba zamówić 2 posiłki na gorąco i jakis zimny talerz z wędliną i sałatkami.Za lokal nic nie płacimy. Nocleg w hotelu to ok.200 Czk za os/noc.To są ceny w przyblizeniu dla niezorientowanych.12 listopada napiszemy z Rafałem szczególową kalkulację na osobę,jeżeli chodzi o Sylwestra.

Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-02, 21:14   

W karcie jest ok 35 dań,min
ZEMSTA PANA DOMU-kurze piersi z grzybami,ostra papryka,frytki ,warzywa i ketchup
NADZIEWANA INDYCZA KIESZEŃ-indycza pierś nadziewana grzybami,edamskim serem,szynką i smażona w bułce tartej,frytki i warzywa
PIKANTNY KOTLET-wieprzowy kotlet smażony w pikantnym cieście,przekładany ostrym cygańskim sosem,frytki i warzywa
KOTLET LABUŻNIK-kotlet wieprzowy nadziewany szynką z grzybami z drobiową wątróbką zapiekany z edamskim serem
itd.itd.itd
to tylko namiastka tego co jest w karcie
Wiem że są jeszce NIEDZWIEDZIE ŁOPATKI,ale niech na temat tego dania wypowie się Rafał bo go degustował,haha

pumba
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-03, 20:30   

Witam ja podtwierdzam uczestniczenie mnie i kobityw sylwestrze oczywiście :twisted:

ar145ts 
Embrion

Wysłany: 2006-11-04, 12:13   

mnie takze prosze dopisac 4 osoby:)

mariusz 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: mieszany
Rocznik: 1999
Wysłany: 2006-11-05, 00:14   

Potwierdzamy obecnosc Mirka z Mariuszem (kierowca)

Robal 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2006-11-05, 12:40   

Witam. Czy sa jeszcze wolne miejsca? Znalazlem sie tu z foruma alfaromeo.pl, tam dowiedzialem sie o tym fajnym organizowanym przez Was zlocie.
Jak wyglada sprawa platnosci, do kiedy, gdzie, jak?
Pisalbym sie ewentualnie na 4 osoby = 1 samochod.

Rafał 
Romeo

Wysłany: 2006-11-05, 15:36   

Oferta dla ALFAHOLICY.NET Rafał Matlak 502271576 afi-alfa@wp.pl 04.11.2006.
Teren – Kraj (Polska)
Teren – Zagranica ( +40% do każdej ceny,. Do 200 km)

PRZYKŁADOWY PROGRAM IMPREZ
SPORTOWYCH I INTEGRACYJNYCH

Zabawy linowe
- most tybetański
- most pałkiewicza
- tyrolka
- litera zet
- mission impossible
- małpi gaj
- i inne
Imprezy integracyjne
- sieć pajęcza
- upadek zaufania
- opony
- narty wieloosobowe
- biegi na orientacje
- przeciąganie liny
- skrzynki
- rura z wodą
- wykrywacze metali
- alfabet morsea
- paintball
- i inne
Strzelnice sportowe
- strzelanie z łuku
- strzelanie z broni pneumatycznej
- strzelanie z procy sportowej

Ścianka wspinaczkowa
wysoka na 7m jedyna na południu polski

Skutery śnieżne typu Yamaha 4 suw. model 2007

Parasail - Holowany spadochron za samochodem

OFF- ROAD - Samochody terenowe typu NISSAN PATROL GR

QUADY

Exploracja jaskiń beskidzkich

Sporty walki – podstawy samoobrony

Auta terenowe- nasza grupa specializuje się w samochodach terenowych typu NISSAN PATROL GR jest to duże auto 7 osobowe na dużych kołach przystosowanych w teren górski, bagnisty, błotnisty taki jaki mamy w naszych górach . Nie jest to jakiś gaz, uaz czy suzuka tylko w PATROLU jest już wygoda i kultura jazdy.

Quady- są to pojazdy 4 kołowe podobne do motocykla na których jeździ się pojedyńczo lub podwójnie, teren zazwyczaj przygotowany jest do jazdy technicznej .

OPIS STACJI ZADANIOWYCH

- Sieć pajęcza - Zadaniem grupy jest przedostanie się na drugą stronę " wielkiej pajęczej sieci", z tym, że przez jedno okno w sieci może przejść tylko jedna osoba....... ?

- Upadek zaufania - Zadaniem grupy jest pokonanie lęku i strachu, każda osoba
z grupy po kolei staje na belce umieszczonej 2m nad ziemią, a reszta grupy musi
złapać tą osobę ...............?

- Rura z wodą - Na dnie długiej rury ukryta jest w kapsule ważna wiadomość, na szczęście w pobliżu jest woda i wiaderko, ale niestety rura ma mnóstwo
dziurek...........?

- Niebezpieczny Ładunek - Zadaniem grupy jest „zneutralizowanie niebezpiecznego ładunku”, poprzez przelanie go do odpowiedniego pojemnika i zamknięcie, ale bezpieczna odległość od ładunku to 2 metry. Do pomocy guma i sznurek.......?

- Skrzynki - Znana zabawa sprawdzająca sprawność i poczucie równowagi uczestników . Zadaniem danej osoby jest ułożenie skrzynek i wejście na nie ( osoba jest zabezpieczona uprzężą i liną alpinistyczną )......?

- Narty - Do pokonania kilkudziesięciometrowy dystans na kilkuosobowych specjalnych nartach, bez użycia słów grupa musi zsynchronizować swoje ruchy i dotrzeć do celu w wyznaczonym czasie.......?

- Opony - Wiszący most - Grupa ma za zadanie wspólnie przedostać się ponad wyznaczonym obszarem przy pomocy lin, opon i drewnianych belek...?

- Biegi na orientacje - Zadaniem grupy jest za pomocą mapy i kompasu przemieszczać się szybko i dokładnie po wyznaczonych punktach na mapie........

- Paintball – posiadamy 20 kompletów broni , masek i ubrań. Jest to zabawa w wojnę pistoletami na farbę, uczestnik jest ubrany w ubranie wojskowe i maskę, dostaje pistolet w którym jest załadowanych 100 kulek. Zabawa jest fajna ponieważ nie widać kto się kryje za maską z grupy przeciwnika i można czasem nie źle dołożyć SZEFOWI lub szef swojemu ulubionemu pracownikowi. I zawsze po bitwie adrenalina, wrażenia i jest co opowiadać.

ZABAWY LINOWE

- Most linowy - Na swojej drodze grupa spotyka się z koniecznością pokonania „przepaści'', jedyną szansą jest skorzystanie z rozpiętego pomiędzy jej krawędziami mostu linowego. Przejście jest asekurowane przez instruktorów PZA.......?

- Tyrolska - czyli zjazdy na linie – 100 m zjazdu na stalowej linie w pełnym ekwipunku alpinistycznym........?

- Litera zet- jest to most linowy w kształcie litery zet, zadaniem grupy jest przenieść
drogocenną wodę na drugi koniec mostu.........?

- Mission impossible - Zadanie angażuje całą grupę z wykorzystaniem lin, specjalistycznych uprzęży i... fantów. Witamy w świecie nieważkości......?

- Most Pałkiewicza - jest to dwu linowy most na kołowrotkach ruchomych. Zadaniem grupy jest tak naciągnąć linę górną i dolną żeby osoba z grupy mogła przejść po moście na drugą stronę po zaszyfrowaną wiadomość

- Exploracja jaskiń beskidzkich - „ Salmopolskiej ” lub „ Trzech Kopcach” wyprawa z instruktorem alpinizmu jaskiniowego z ekwipunkiem jaskiniowym. Przed wejściem do jaskini, po krótkim szkoleniu uczestnicy otrzymują specjalne kombinezony , kaski, latarki, rękawiczki i wraz z instruktorem wyruszają w głąb ziemi..........?
Do jaskini można wziąć max 15 osób naraz. Dla reszty w tym czasie, jeśli grupa jest większa zostaną zorganizowane inne atrakcje, aby czekający się nie nudzili. Czas przejścia jaskini ok. 1-2 godziny...............? Jaskinia jest wymagająca, to nie jest jaskinia turystyczna.......?
!!!!!!!!!
To jest oferta atrakcji i teraz mam propozycje na 2 dni zabaw:
Tj;
przyjazd w piątek 29.12.2006.
czs wolny -(picie che che i degustacja)
Sobota 30.12.2006.
zaczynamy o 9:00 - 17:00
Niedziela 31.12.2006
zaczynamy o 9:00 - 14:00- potem wolne nio i sylwester w poniedziałek wyjazd
Zaraz napisze 3 propozycje cenowe atrakcji na ten czas!
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2006-11-05, 18:37, w całości zmieniany 4 razy  

Robal 
Rowerzysta

Wysłany: 2006-11-05, 18:17   

Rafał napisał/a:
Oferta dla ALFAHOLICY.NET

Mam rozumiec, ze nie jest to w zlot integracyjny dla maniakow Cuore Sportivo ????
Osoba z "zewnatrz" na zlocie nie jest mile widziana?
Tak to odebralem. :?

Rafał 
Romeo

Wysłany: 2006-11-05, 18:27   

no co ty
jak najbardziej zaprzszamy
to jest pełna oferta atrakcji dla wszystkich którzy przyjada na sylwestra - obojetnie kto - to jest dla uczestników zlotu!!!!
pozdrawiam i zapraszam!!!
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2006-11-05, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  

Rafał 
Romeo

Wysłany: 2006-11-05, 18:47   

Wszystkie warianty dla ilości osób - 50!!!

I wariant:
Sobota

1Tyrolka+ most
2Skrzynki
3Ścianka
4Skuter śnieżny
5Auto terenowe

Niedziela

1Mision
2Narty
3Sieć pajęcza
4Upadek
5Ładunek
6Wbijanie gwożdzi
7OPCJONALNIE Qad
8Skuter śnieżny

KOSZT 200zł od osoby!!!

II Wariant:

Sobota

1Tyrolka+ most
2Skrzynki
3Ścianka
4Auto terenowe

Niedziela

1Mision
2Narty
3Sieć pajęcza
4Upadek
5Ładunek
6Wbijanie gwożdzi
7OPCJONALNIE Qad

Koszt 185 zł od osoby!!!

III Wariant:

Sobota

1Tyrolka+ most
2Skrzynki
3Skuter śnieżny

Niedziela

1Mision
2Narty
3Sieć pajęcza
4Upadek
5Ładunek
6Wbijanie gwożdzi
7OPCJONALNIE Qad
8Skuter śnieżny

Koszt 155zł od osoby!!!
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2006-11-05, 19:02, w całości zmieniany 2 razy  

KUBAS 
Romeo

Model: Rower
Silnik: CichobiegiPalestyńskie..;p
Rocznik: 2007
Wysłany: 2006-11-05, 19:05   

mam zapytanko....

są jeszcze wolne miejsca????
i wkońcu ten sylwester będzie w Czechach czy w Polsce bo tak czytałem te wsystkie posty i sie lekko zagubiłem :roll:

Rafał 
Romeo

Wysłany: 2006-11-05, 20:07   

Sylwester bedzie w czechach !
Ceny podane przez "Maniek"- to orientacyjne ceny z ajedzenie i takie tam . oraz za hotel!
Za atrakcje tez podałem ceny -(warianty to ceny bez jedzenia i hotelu)
Prosze dokładnie czytać 12.11.2006. podamy juz konkretne zestawienie co za ile ale mysle ze wiele sie zmieni tak,że mozna to traktować z 90% pewnością!!!

Sylwester w Polsce wychodzi zbyt drogo cena oscylowała ok. 700zł od osoby za 3 dniowy zlot sylwestrowy- to dla mnie za drogo i pewnie dla wielu również- tak wiec nawet nie pisze tej opcji!
Pozdrawiam!!!!
!!!!
Jeszzce raz prosze o potwierdzenie checi uczestniczenia w sylwestrze w czechach!!!
Przyjmujemy nadal zapisy do 12.11.2006 ponieważ bedzie lista rezerwowa jesli ktos zrezygnuje- myśle ,że do konca miesiaca na 100% bedzie wiadomo kto , kiedy i za ile jedzie !!!
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2006-11-05, 20:11, w całości zmieniany 1 raz  

Maniek
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-05, 20:13   

Spoko Robal i Kubas,są jeszcze wolne miejsca,ale jest ich coraz mniej,kto się zmieśći w tej 50-ce to ma zagwaranotwanego Sylwka.Robal,masz pytania co do cen,przeczytaj wszystkie posty od poczatku,Rafał podał dzisiaj ceny atrakcji a wcześniej były ceny w lokalu i hotelu,dlatego spotykamy się tam 11.XI. i będziemy wszystko uzgadniać i 12.XI będzie dokładna kalukulacja nocy Sylwestrowej.W pozostałe dni to każdy żywi się sam w lokalu lub hotelu.Jeżeli są jakieś pytania to piszcie i postaramy się z Rafałem na wsztystko odpowiedzieć

Robal 
Rowerzysta

Wysłany: 2006-11-05, 20:24   

Dzieki.
Potwierdzam chec uczestnictwa dla 4 osob = jedna 145.
Rozumiem, ze po 12.11 nastapia jakies platnosci bedace dopiero tak naprawde 100% powierdzeniem checi uczestniczenia w zlocie. (Ja jestem zdecydowany z Ewa w 100%, kwestia potwierdzenia w 100% przez wspoltowarzyszy naszej podrozy - teraz 95%).

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi