Chłopaki będe wybierał się do Berlina Alfą
Co muszę wziąć ze sobą (czy potrzebne są dwa trójkąty , zapasowe żarówki ?) i takie pierdoły bo już się zagubiłem i nie wiem co jest faktem a co mitem
jakie przepisy obowiązują oprócz autostrad gdzie można jechać ile fabryka dała
Dwa trójkąty chyba są potrzebne do zespołu pojazdów. Napewno potrzebujesz apteczke, kamizelke pomarańczową bądź żółtą odblaskową, zapasowe żarówki też. Co więcej to nie pamiętam, wiem, że nie wymagają gaśnic.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-07-03, 11:47
kazda osoba która wychodzi z auta stojącego na autostradzie musi miec kamizelke, wiec lepiej zabrac kilka.
ja bylem w berlinie w czerwcu, wazna sprawa aby nie władować sie w centrum gdzie jest zielona strefa dostepna tylko dla samochodów z wykupioną naklejką okreslająca norme spalin, nasze alfy sie nie łapią na wjazd tam
i pamietaj ze na autostradzie nie zawsze mozna grzać ile wlezie
tylko autostrada i też nie na każdym odcinku.Przestrzegaj prędkości w mieście,bo policji Ty nie zauważysz ale oni Ciebie napewno jak będziesz jechał szybciej i pamiętaj też o fotoradarach-te które mają dwa oczka mierzą prędkość tylko od przodu pojazdu a te które mają cztery mogą Ci cyknąć fotę tyłu pojazdu.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
tylko autostrada i też nie na każdym odcinku.Przestrzegaj prędkości w mieście,bo policji Ty nie zauważysz ale oni Ciebie napewno jak będziesz jechał szybciej i pamiętaj też o fotoradarach-te które mają dwa oczka mierzą prędkość tylko od przodu pojazdu a te które mają cztery mogą Ci cyknąć fotę tyłu pojazdu.
SpierS napisał/a:
Bartoszyn nie zapomnij że tam mają Prosiaki w Polizei a nie Polonezy
i pamiętaj także o policji na motorach-też mają wypasione maszyny.
Alfa 155 2.0 TS 8V
SpierS napisał/a:
Alfa 155 2.0 TS 8V
tylko autostrada i też nie na każdym odcinku.Przestrzegaj prędkości w mieście,bo policji Ty nie zauważysz ale oni Ciebie napewno jak będziesz jechał szybciej i pamiętaj też o fotoradarach-te które mają dwa oczka mierzą prędkość tylko od przodu pojazdu a te które mają cztery mogą Ci cyknąć fotę tyłu pojazdu.Jak zobaczysz fotoradar skierowany w przeciwną stronę to lepiej też zwalniać abyś nie miał foty pupy Alfy.
SpierS napisał/a:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Nie wiem gdzie w tym Berlinie chcesz jeździć/parkować,
ale ścisłe centrum jest zabronione jeśli nie masz zielonej plakietki
(tzw.: "Grüne Plakette"). Ogólnie chodzi o to, aby do centrum miały
wjazd tylko auta w miarę ekologiczne.
A teraz uwaga: mandat za wjechanie bez tej plaketki dostaniesz nawet jeżeli
Twój samochód spełnia wymagania otrzymania takiej plakietki
Mandat wynosi €40
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum