Wiatam ja ostatnio wymienialem wachacze i łączniki satbilizatorai za wszystko zapłaciełem 630 zł, wystraszyłem sie, ze przepłaciłem ale jak czytam to mysle ze nie jest tak zle. Za wachacze zaplacielem 414, łączniki 80 i robocizne 140. Myslalem ze mnie to mniej szarpnie, co o tym myslicie?? Pozdrawiam
Odpowedź na pytanie z tematu:
Zbyt często (dzięki naszym wspaniałym drogom).
Ja zapłaciłem za wymianę wahaczy przednich 400 zł (z częściami) i ustawieniem zbieżności.
Aha, i jeszcze w tym była wymiana końcówki drążka (z częścią). Chyba nie przepłaciłem
Tyle że mam mechanika od AlfaRomeo, pod ręką.
aha a jakie zakładałes Lopeziusie, bo ja jeden delphi, a drugi trw, do tego dwa łączniki stabilizatora, tez w warsztacie od alf romeo;)myslalem ze sie w 500 zmieszcze, ale sie nie udalo, niestety:/
I don't know , niestety firmy nie znam, to było na szybko, mechanik stwierdził że do wymiany więc poszliśmy do sklepu obok zapytać czy mają, mieli po 100 za sztukę to kupiłem i założyliśmy. Jakie nie wnikałem, po prostu wahacze do 145.
ja kupiłem same sinenbloki co mnie kosztowało 140zł na oba wachacze.Wymieniłem je sam włącznie z matażem co naprawdę nie jest trudne potem tylko ustawienie zbieżności i na 30 tyś km mam spokój
_________________ Alfa Romeo 145 1.4 Boxer SPRZEDAM!!! 147 JUŻ JEST:))
ja na swoich wahaczach zrobiłem 8 tys i w tym tygodniu musze je wymienić
nie kupuj najtanszego szmelcu to nie bedziesz nazekal.wachacze wytrzymuja ok 80..100 tys km! z jedna wymiana silentblokow !napewno nie te za 100 zl sztuka
ja na swoich wahaczach zrobiłem 8 tys i w tym tygodniu musze je wymienić
nie kupuj najtanszego szmelcu to nie bedziesz nazekal.wachacze wytrzymuja ok 80..100 tys km! z jedna wymiana silentblokow !napewno nie te za 100 zl sztuka
Poprostu wstawiłem do warsztatu i takie mi założyli.
a teraz szukałem i znalazłem vemy za 147zł sztuka, opłaca się?
mam do zrobienia przednie zawieszenia a dokładnie wahacze (jeszcze nie jest pilnie ale delikatne stuki już słyszę)
Całe przednie zawieszenie robiłem około 15tyś temu a wahacze wówczas zakupiłem na allegro za cenę 96zł/sztuka (chyba)
Teraz Panowie proszę podpowiedzcie mi jakie wahacze (marka) jest najlepsza bądź dobra ponieważ już nie chcę oszczędzać i mieć coś co pojeździ dłużej
Mam civic'a 6 generacji, kupiłem ze stanem licznika 75000km,
teraz ma 137000km. Od nowości samochód nie miał wymienianych ani
wahaczy ani amortyzatorów, ani końcówek (mam książkę serwisową).
Ja jak widać zrobiłem ~60000km i również nic nie wymieniałem.
Ale do rzeczy: po tym przebiegu nic w zawieszeniu nie stuka, nie piszczy, nie trzeszczy, przeglądy przechodzi śpiewająco. A auta nie oszczędzam.
Po prostu coś mi tu śmierdzi jak czytam że ludzie w przypadkach ekstremalnych
wymieniają co 8-11tyś jakieś wahacze, a po 30000km to taki
standard: czas na wymianę. Coś jest nie w porządku bo to te same polskie
drogi są po których ja jeżdżę.
Nie zrozumcie mnie źle, ja uwielbiam AR i teraz zbieram na GTV '95-'05
i w końcu takową nabędę, ale podobnie z zawieszeniem miałem w 166...
chcę tylko powiedzieć że coś jest nie w porządku, w Audi też jest wielowahaczowe
zawieszenie o podobnych parametrach a tragedii nie ma.
Nie wiem, wina kiepskich zamienników? A może wada produkcyjna/projektowa?
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0TS Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum