Zamierzam wybrać się wraz z żoną i czwórką przyjaciół
na Mazury na 2 tygodnie (od 21 lipca).
Chcemy nocować pod namiotami.
Nigdy wcześniej nie byliśmy na Mazurach, więc
chciałbym się dowiedzieć - gdzie warto jechać,
co polecacie?
Zależy nam, żeby to nie było jakieś "zadupie", żeby
coś się działo i było co robić.
Gdzie jechać? Okolice Giżycka? Może Węgorzewo?
Zależy nam, żeby w okolicy można było wypożyczyć
bez problemu sprzęt wodny - kajaki, rowerki, narty wodne.
Macie może namiary na jakieś sprawdzone kempingi?
Mam rodzine w Giżycku i na mazurach w ogóle. Ogólnie Ełk się rozwija ale nie wiem co tam się dzieje w tej chwili. Jakbym miał jechać w ciemno to wybrałbym Giżycko.
No właśnie też myślałem o Giżycku...
Macie może jakieś namiary na porządne pole namiotowe w tamtej okolicy?
Takie żeby nie było syfu, był prąd i ciepła woda?
W necie znalazłem info o ośrodku wypoczynkowym w Wilkasach koło Giżycka.
Fajnie tam jest?
a ja byłem w zeszłym roku z namiotem w Mikołajkach. niestety z polami namitowymi tam dość kiepsko, więc rozbiłem się na cempingu wsród przyczep kempingowych i niemców. to na minus
na plus jest to że miasto jest prześliczne, jezioro jeszcze ładniejsze, a i bliziutko można podjechać nad Śniadrwy (gdzie niestety nei ma żadnego chyba ośrodka, jest taki dziki camping z namiotami, nie pamietam dokładnie miejscowości, ale to już dla prawdziwych traperów.)
podsumowując nie upieram się żęby rozbijać się w mikołajkach, ale miasto trzeba zobaczyć, tak samo jak j. Śniadrwy!
aaa i zobacz koniecznie Wilcze Gniazdo pod Giżyckiem, byłą kwatere Hitlera, koniecznie z przewodnikiem!!!
_________________ *** GET Q4 OR DIE TRYIN ***
Ostatnio zmieniony przez bobryt 2008-06-30, 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Destikero w giżycku bywam bardzo rzadko ostatnio byłem tam 4 lata temu i to przejazdem obojętnie z której strony do miasta wjedziesz zawsze natrafisz na jakąś przystań wodną lub port jachtów lub jeszcze coś co związane z wypoczynkiem także na pewno sobie coś sobie znajdziesz . Ja do giżycka nie jeżdżę na wypoczynek ponieważ sam mieszkam w miejscowości gdzie , jezioro (knajpy wzdłuż brzegu tego jeziora co 20 metrów ). żaglówki , rowery wodne , jest nawet statek wycieczkowy .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum