z tymi amorka mi na 3 i 4 sróby: da się coś przełożyć z jednego do drugiego żeby pasowały.Bo mam w alfie na 3 zepsute i dobre całe kolumny na 4 .Da się cos wykombinować?
potym ze były niedawno wymieniane, a alfa dostała w dupę.także wmiarę dobre musza być.A te co mam u siebie to totalny złom.Samochód stoi praktycznie na sprezynach.
Jak chcesz to moge je od Ciebie odkupic w rozsadnych pieniadzach, a za kase odemnie sobie kupisz trzysrubowe.
Jakiej firmy i jaki model masz tych amorkow?
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
juz się ich pozbyłem takze przykro mi.Ale nie moge znależc na 3 sruby nigdzie.Znalazłem tylko jeden.Jak by ktos miał lewy przód to bym bardzo chetnie kupił.Pilna sprawa.
chłopaki - tylko zwróćcie uwagę na konstrukcję amortyzatora do alfy 33, zwłaszcza tego mocowanego na 4 śruby. na górze amortyzatora jest miejsce na łożysko oporowe.
gdzie tam wspawać kawałek rury z gwintem i jak to zakręcać?. w/g mnie się nie da.
być może się mylę - chciałbym zobaczyć fote zregenerowanego amortyzatora do 33 mocowanego na 4 śruby.
jeśliby się dało to byłaby super sprawa.
_________________ alfa zamiast mózgu
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-27, 11:40
No masz racje ale czy by nie dało rady przyspawać od nowa tej części amortyzatora tylko czy by to wyszło równo a co do amortyzatora na 3 śruby to według mnie by było łatwiej zrobić
Ale regenerowac domowym sposobem to tylko olejowki a w Alfie 33 sa gazowoolejowe.
Nie wydaje mi sie aby zregenerowane choc w 30 % byly tak dobre jak nowe.
Takie operacje to maja sens w maluchach i plonezach tam gdzie jest resor a nie sprezyna.
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
No wszystko OK, tylko ja dostałem cynk od chłopaka który właśnie regenerował amorki do 33, podobno jest zadowolony, ma mi wysłać nr tel. do tego gościa wieczorem, SMS-em
Zakład znajduje się ok 2 km od Radomia ( Bielicha )
Ostatnio zmieniony przez phantom71 2006-10-27, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
Lejek, ja mieszkam na Milejowicach w lesie, też codziennie jeźdżę do pracy przez Bielichę , dziś sprawdziłem wszystkie zakłady przy trasie, nikt nie robi ale sa zakłady jeszcze w bocznych ulicach, a ta niećwieja jeszcze mi sms nie wysłała.
jeśli twój amortyzator jest mocowany na 3 śruby (u góry) a ten na zdjęciu z allegro ma dolną miskę sprężyny przyspawaną na stałe to będzie pasował. zresztą kolega lejek na pierwszej stronie tego tematu zamieścił odpowiedni obrazek (dolny) który wszystko wyjaśnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum