Wysłany: 2008-06-09, 17:08 [164] 2.0 TS 8V - małe zmiany ...
Witam,
chciałbym do mojego silnika założyć
- strumiennica (albo rura w puszce kata) - jaka? da to cokolwiek?
katalizator ma juz 199 kkm i pewnie jest juz dość mocno przypchany (?)
- wkładka do filtra powietrza sportowa - jaka? da to cokolwiek?
- świece - starczą NGK v-line?
- przewody - jakie?
pytanie - czy warto? .. od razu zaznacze - nie chce mieć super-hiper-mega więcej mocy tylko - chcę "ulżyć" silniczkowi dając mu lżejszy oddech i lżejszy wydech a przy okazji - każdy dodatkowy konik będzie mile widziany
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
przeszłość:
33 1.4 8V boxer
145 1.6 8V boxer
Ostatnio zmieniony przez fr33 2008-06-09, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
Po zalozeniu storzka silnik ma nieco mniejsza moc w dolnym zakresie obrotow tak do 3tys za to pozniej jak by nieco zrywniejszy sie zrobil. Niestety na hamowni nie bylem wiec nie mam jak tego potwierdzic "pisemnie".
Wyjecie katalizatora i zalozenie strumienicy zmniejszylo moc i to znacznie. Bylo to przez to ze zle dobrana byla strumienica.
Przecież jak firmy tuningowe pokazują wykresy z hamowni przed po
założeniu sportowego filtra to różnica jest 1-5KM, czasem jest ujemna
Spadek mocy moze być na stożku ze względu na złe jego umiejscowienie, co sprawie ze zasysa ciepłe powietrze zamias zimnego.
Kolega chce założyc wkładke w puszke. Wkładka ogólnie niedaje przyrostu mocy moze 1KM ale daje pare Nm a to jest ważniejsze dla silnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum