mam pytanie gdzie sie znajduje zawór Evap(powinien znajdowac sie pomiedzy filtrem węglowym a kolektorem ssacym,ale tam go nie widzę,może jest gdzies koło zbiornika paliwa?).Wywala mi bład P0170 usterka dostrajania paliwa.Sonda lambda wymieniona z trzy miesiące także mysle ze ona nie jest przyczyną błedu.Wg Autodaty ten zawór może być przyczyna powstawania błedu.
już wiem chyba co jest przyczyną.Zauważyłem ze jest założony przepływomierz o nr 0 281 002 199 wg katalogu to jest on przeznaczony do jtd.A problem z samochodem zaczął sie gdy wypaliła się dziuraw układzie wydechowym a dokładnie w plecionce. Po wspawaniu nowej u mechanika i po odbiorze od niego silnik stracił nagle moc.Do setki 11.5 sekundy.Dzisiaj podmieniłem przepływke od alfy brata i po resecie parametrów silnik odzyskał moc i narazie bład niewyskakuje.Pojezdze jeszcze troche i zobaczymy.
Spawanie elektryczne nie wpływa dobrze na ECU i różne czujniki (nawet pomimo odłączonego akumulatora) - dlatego żaden porządny tłumikarz nie spawa elektrycznie...
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum