Wysłany: 2006-10-14, 15:29 Problem ze swiatłem przednim
witam o to zagadka
nie dziala mi swiatło przednie od strony pasazera
sprawdziłem bezpieczniki masa łaczy ale zeby nie było za prosto to swiatła długie działaja a jak właczam mijania to sie zarnik zazy tylkoa na nowej zarówce jest to samo
wczym tkwi przyczyna
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-14, 15:53
Pewnie masz pomylone przewody kiedyś tak miałem u siebie w 33 jak włączałem mijania to świeciło ledwo ledwo jak postojowe prawie że a jak dawałem na drogowe to świeciły mijania. Ale też zobacz czy masz + na tym przewodzie.
Ostatnio zmieniony przez siwy144 2006-10-14, 15:53, w całości zmieniany 1 raz
Lukasik [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-14, 17:11
nie Siwy wszytko było Okey dzis rano a po wyjsciu ze szkoły samo cos sie skopalo nic nie było przy instalacji robione
Z tego co pamiętam to trzeba wsadzic mały płaski śrubokręt obok wsuwki i odblokowac zapadkę wsuwki i wtedy wyjąc wsuwke z kostki . Ja u siebie czysciłem kilka razy ale kostka była już tak przypalona że ją poprostu wymieniłem na nową pasuje prawie od wszyskich żarówek H 4
Lukasik [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-14, 21:13
75andrew155 napisał/a:
Z tego co pamiętam to trzeba wsadzic mały płaski śrubokręt obok wsuwki i odblokowac zapadkę wsuwki i wtedy wyjąc wsuwke z kostki . Ja u siebie czysciłem kilka razy ale kostka była już tak przypalona że ją poprostu wymieniłem na nową pasuje prawie od wszyskich żarówek H 4
Poprostu na wsuwkach śniedzieją styki i zaczyna iskrzyc i kostka się mocno nagrzewa poczym się rozpada Te kostki nie są zabezpieczone ani nie są ochronione przed wodą i wilgocią
Mozesz psiknac Wd40 na opakowaniu jest napisane ze ma zastosowanie rowniez do stykow elektrychnych, albo tym specjalnym preparatem do polaczen elektrycznych bez problemu go dostaniesz w jakims sklepie z chemia motoryzacyjna badz na stacji paliw.
Nie chcę wprowadzac cię w błąd naprawdę nie pamiętam . Ja miałem też problem z brakiem świateł puknełem w klosz reflektora i już było jak mało co nie zapłaciłem mandatu rozebrałem te kostki nasadzane na żarówki H 4 czyściłem a w końcu wymieniłem te kostki na nowe i miałem na stałę światła . Nigdy do przekażników nie zaglądałem , trzeba po koleji wyjmowac jak światła zgasną to znaczy że to ten . Właśnie jakby to był przekażnik to świateł nie byłoby całkowicie bo niema rozrużnienia na światła długie , drogowe i postojowe
Nie chcę wprowadzac cię w błąd naprawdę nie pamiętam . Ja miałem też problem z brakiem świateł puknełem w klosz reflektora i już było jak mało co nie zapłaciłem mandatu rozebrałem te kostki nasadzane na żarówki H 4 czyściłem a w końcu wymieniłem te kostki na nowe i miałem na stałę światła . Nigdy do przekażników nie zaglądałem , trzeba po koleji wyjmowac jak światła zgasną to znaczy że to ten . Właśnie jakby to był przekażnik to świateł nie byłoby całkowicie bo niema rozrużnienia na światła długie , drogowe i postojowe
Wrecz przeciwnie, jeden przekaznik jest od swiatel mijania, drugi od dlugich, trzeci od p.mglowych, itp, a szukac ich trzeba w komorze silnika na lewej podluznicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum