Wysłany: 2008-05-09, 22:57 przygotowania do zlotu w Krakowie
Troche popieściłem dzisiaj moja niunie, żeby nie było wstydu na zlocie. Zrobiłem pare zdjęć (niestety w garażu i nie widac całej) to się pochwale jak sie błyszczy.
No zdjęcia są, ale Ciebie na zlocie chyba nie było...
Nawiasem mówiąc ja swoją też przygotowałem od spotu. Kiedy jednak wyjeżdżałem już na spotkanie zaczęło padać. Dojechałem do Krakowa i pogoda była super, słońce i sucho, a moja AR jakby była conajmniej po "Camel Trophy" Więc podjechałem na myjnię na BP by trochę odświeżyć moją sobotnią pracę. Wyjechałem z myjni, ale jeszcze nie dojechałem w umówione miejsce (Real) i znów zaczęło rzęsiście padać...
Eh... ta pogoda.
Pozdrawiam.
- Rafał
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2008-05-14, 13:08, w całości zmieniany 2 razy
Ja byłem tylko was nie było
Niestety się spóźniłem i juz was nie znalazłem, pisałem o tym w wątku o zlocie.
Też jechałem w deszczu więc efektu by nie było. Szkoda bo kładłem politure i wosk pare godzin.
Ja byłem tylko was nie było
Niestety się spóźniłem i juz was nie znalazłem, pisałem o tym w wątku o zlocie.
Też jechałem w deszczu więc efektu by nie było. Szkoda bo kładłem politure i wosk pare godzin.
Cholera, szkoda. Chociaż o 15.00 chyba Cię jeszcze nie było. Sam wegetowałem przed wjazdem na parking do Reala, aż do 15.20, kierując kolejnych uczestników zlotu na inny parking.
Mam nadzieję, że się nie zraziłeś i następnym razem będziesz z nami
A lakier - fakt robi wrażenie.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. możesz napisać czego dokładnie użyłeś by tak wyglądał?
przyjechałem troche póżniej musiałem dokończyc F1 i dotarłem tuż przed 16. Poprzednim razem jeszcze czekaliscie, może dlatego że przywiozłem naklejki
użyłem zestawu Meguiars. NXT Generation Car Wash, Deep Crystal Step 1, Deep Crystal Step 2 i wosk NXT Generation Car Wax.
Lakier po umyciu jest dosyć brzydki, pełno na nim rysek, przebarwień i innego syfu, ale po użyciu Meguiarsa efekt jest super. Dowiedziałem się o tych kosmetykach z forum mazdy
jak wam sie podoba efekt który udało mi się uzyskac to zobatrzcie na to
astra
ludzie mają hobby
_________________ Alfa 156 1,9jtd
Civic 1,8
Ostatnio zmieniony przez ***mach*** 2008-05-14, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
http://www.meguiars.pl/ prosze, jest tam sklep i forum. mozna by z nimi pogadac żeby załatwić jakies znizki dla alfaholików. co prawda nie sa to drogie kosmetyki bo ja za cały zestaw dałem jakies 200zł ale i im się będzie to opłacac i nam tym bardziej.
http://www.meguiars.pl/ prosze, jest tam sklep i forum. mozna by z nimi pogadac żeby załatwić jakies znizki dla alfaholików. co prawda nie sa to drogie kosmetyki bo ja za cały zestaw dałem jakies 200zł ale i im się będzie to opłacac i nam tym bardziej.
Czy oprócz wymienionych kosmetyków używałeś jakiejś specjalnej polerki? Tzn. urządzeń, czy wszystko ręcznie.
Ja mam podobnie - czarny lakier i pełno rysek, które spędzają sen z powiek... Rozumiem, że skutecznie się ich pozbyłeś? I efekt jest zadowalający.
Gdybyś miał chwilkę, opisz cały proces, chętnie się dostosuję i przywrócę blask mojej AR.
Pozdrawiam.
- Rafał
jak są to głębokie rysy do białego podkładu to nic z tym nie zrobisz - tylko lakiernik. Natomiast jak masz matowy lakier zniszczony myjnią automatyczną to uzysyskasz to co mi sie udało.
Wszystko robiłem ręcznie.
Nie jestem w tym ekspertem dlatego najpierw sprawdź forum na stronie meguiars tam wszystkiego sie dowiesz. Jak by co to postaram się pomóc.
jak są to głębokie rysy do białego podkładu to nic z tym nie zrobisz - tylko lakiernik. Natomiast jak masz matowy lakier zniszczony myjnią automatyczną to uzysyskasz to co mi sie udało.
Wszystko robiłem ręcznie.
Nie jestem w tym ekspertem dlatego najpierw sprawdź forum na stronie meguiars tam wszystkiego sie dowiesz. Jak by co to postaram się pomóc.
Takich rys do podkładu w zasadzie nie mam, są jednak powierzchowne, które po umyciu samochodu doskonale widać
Dzięki za pomoc. Zastanawiam się na ile trwały jest taki zabieg, tzn czy np. po następnym myciu samochodu znów trzeba będzie to powtórzyć (?).
Pozdrawiam.
- Rafał
jak bede mył samochod to zrobie nowe zdjecia bez woskowania.
Kompletne mycie robi sie 2 razy w roku, a pomiedzy tylko woskuje. Efekt mokrego wyglądu utrzymuje sie przez kilka myć, ale żeby mieć lustro trzeba woskować za każdym razem.
mam pytanie... czego najlepiej użyć do lakieru "srebrny metalik"? .. jaki szampon/wosk/polerke ... ?? mam troche rysek i chciałbym zrobić zeby nie było widac
z góry dzięki za odpowiedz
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
przeszłość:
33 1.4 8V boxer
145 1.6 8V boxer
Ostatnio zmieniony przez fr33 2008-05-15, 17:53, w całości zmieniany 1 raz
zejabiscie wyglada schcialbym moja tak wypucowac tylko szkoda ze mam 2 rozne kolory na samochodzie a czy te mleczka pasty i woski czo one moga troche rozjasnic stary lakier ??
zejabiscie wyglada schcialbym moja tak wypucowac tylko szkoda ze mam 2 rozne kolory na samochodzie a czy te mleczka pasty i woski czo one moga troche rozjasnic stary lakier ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum