Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Niemieckie Wieśniako-wozy vs Alfa Romeo
Autor Wiadomość
Lopezius 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,3 Boxer
Rocznik: 1996
Wysłany: 2008-05-12, 00:14   

Autorowi tego filmu powiem tyle:
Spróbuj się dowartościować w inny sposób. Masz Alfę to ciesz się z tego i nie próbuj w jakikolwiek sposób obrażać innych. Pewnie zależało Ci żeby ktoś zazdrościł Ci tego że masz AR a nie coś innego, ale wyszło tak jak wyszło.
Dziś na spocie Alfaholików w KRK było BMW, Seat, Maserati, oprócz kilkudziesięciu ALF i nikt z nich nie drwił ani się nie śmiał, chcieli być uczestnikami spotu i byli, bo czują sentyment do włoskiej motoryzacji.

Nie podobają mi się zachowania typu "ja mam lepsze i muszę to udowodnić", kup sobie lepiej golfa i nakręć film ze zmasakrowanymi alfami i przecudnymi nowiutkimi VW, efekt będzie podobny.

Nawet jeśli miał to być żart, to się nie udał :?

oto ona: http://lopezius.fotosik.pl/albumy/277020.html

tomiscorpio 
Embrion

Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-05-12, 01:34   

Lopezius napisał/a:
Autorowi tego filmu powiem tyle:
Spróbuj się dowartościować w inny sposób. Masz Alfę to ciesz się z tego i nie próbuj w jakikolwiek sposób obrażać innych. Pewnie zależało Ci żeby ktoś zazdrościł Ci tego że masz AR a nie coś innego, ale wyszło tak jak wyszło.
Dziś na spocie Alfaholików w KRK było BMW, Seat, Maserati, oprócz kilkudziesięciu ALF i nikt z nich nie drwił ani się nie śmiał, chcieli być uczestnikami spotu i byli, bo czują sentyment do włoskiej motoryzacji.

Nie podobają mi się zachowania typu "ja mam lepsze i muszę to udowodnić", kup sobie lepiej golfa i nakręć film ze zmasakrowanymi alfami i przecudnymi nowiutkimi VW, efekt będzie podobny.

Nawet jeśli miał to być żart, to się nie udał :?

Wlasnie w tym celu sie tutaj zarejestrowalem , bo kumpel kupil auto alfe 156 , ogolnie pierw tutaj tylko patrzalem to wszyscy fajnie zartuja sobie z roznych rzeczy normalne forum , milo przywitany itp itd.

Na zloty forda tez przyjezdzaja rozne samochody i nikt nigdy o to pretensji nie mia.

ogolnie jedna pasja samochody , milosc do roznych firm , tylko tyle ze ja od wiekszosci tutaj uzytkownikow potrafie docenic inne auta, podoba mi sie to ale to juz mniej.

A prawde mowiac na zlot alfy bym nie pojechal moim samochodem bo napewno bym nie wrocil w takim stanie jak wyjechalem. Taka nienawisc do niemiekcich samochodow ze szkoda gadac.

ddevil ja nie obrazam przy kazdej okazji tylko ja jako wlasciciel niemieckiego auta widzac taki filmik , stwierdzic moge ze autor ma kompleks a osobą co sie podoba ten filmik tez maja mala pydke w spodniach i problem duzy z tym.

Dddevil nie widzisz roznicy w miec odmienne zdanie i obalanie takich rzeczy jak bezprolbemowe pokonywanie s2000 przez seryjna 33 , albo focusy rs 300 konne z napedem na 4 kola.

A co innego takie bzdurne tematy jak i ten filmik zalosny.

Robert 
Embrion

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2,0 ts
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-05-12, 08:58   

No ja Wam proponuje iśc na bojo z bejsbolami i sie napierdzielać :/
Po co ta kłótnia? Tomiscorpio rozumiem że masz niemiecki wózek i możesz czuć się urażony-sory. Jednak o Fordach i poniektórych Merolach mam fajne zdanie-Ford legenda po pierwsze, Merol klasa ... ;)

fiergloo 
Redaktor

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 V6 12V Automat
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-05-12, 10:12   

tomiscorpio napisał/a:
A prawde mowiac na zlot alfy bym nie pojechal moim samochodem bo napewno bym nie wrocil w takim stanie jak wyjechalem. Taka nienawisc do niemiekcich samochodow ze szkoda gadac.

A na jakimkolwiek zlocie Alfy Romeo byłeś?

Ja byłem raz na zlocie BMW i wrażenia mam średnie, bo kolesie sie chcieli napierdzielać między sobą kto lepiej bokami wchodzi, jeszcze nabombieni jeździli. Kupa laluń, palenie laka itd. Ja byłem w grupie, bo rzecz jasna wszędzie są grupy, gdzie kolesie mieli jak najbardziej fabryczne BMW nie skalane sklejką i rozmawiali rzeczowo o samej mechanice i awariach. Podejrzewam że na spotach Alfy jest podobnie.
Blog o Alfa Romeo i nie tylko : http://www.fiergloo.pl/

Lopezius 
Pirat drogowy

Wysłany: 2008-05-12, 14:39   

tomiscorpio napisał/a:
Lopezius napisał/a:

I tu sie bardzo mylisz, poczytaj co napisałem, wczoraj na spocie nie tylko Alfy były, jeśli byś przyjechał to na pewno byłbyś traktowany jak każdy inny uczestnik.
Wszyscy świetnie sie bawili był grill i rozmowy na różne tematy i co najważniejsze zero jakichkolwiek złych emocji i najeżdżania na inne marki. Po prostu miłe i bardzo kulturalne towarzystwo.

Kate 
Ogier

Silnik: 2.0TS QV
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-05-12, 15:59   

Tak czytam ten wątek i dochodze do wniosku, że Wasze zachowanie przypomina bawiące się dzieci z piaskownicy... ja mam ładniejszą łopatke, a ja wiaderko...

IMHO to nie auto świadczy o tym jaki człowiek jest, ale zachowanie człowieka wyrabia opinię na temat danej marki. Zastanówcie się czy ten filmik jest godny Alfisti... Niektórych z Was śmieszy, dla mnie nie ma klasy, to po pierwsze...
Po drugie, potęguje jeszcze większą "nienawiść" między użytkownikami różnych marek - tu akurat Alfy i VW...
Po trzecie, niestety wyrabia opinię o kierowcach AR... chamscy, mający innych za nic, bez klasy...
już nie wspominając o tym, jaką reklamę robi alfaclubowi.... ;//

AlfaFAN 
Pirat drogowy
...WETERAN...

Silnik: R2 652cm3
Wysłany: 2008-05-12, 16:43   

Kosiar napisał/a:
ja to stwierdzam że adres alfaclub.pl jest niepotrzebnie dany dlatego że teraz wszyscy vw maniacy bmw club itd wjadą im na ambicje i to kozmos będzie miał problem i musiał się wstydzić a nie autor filmu

dokladnie tak+dodam od siebie, ze filmik jest zalosny i wstyd mi, ze jezdze makaronem(choc to Fiat nie Alfa) ;//
Autor filmiku ma bardzo powazne kompleky na tym punkcie...a moze by tak wziasc porzadnie zrobione germance i porownac do wiejskich Alf?Np taka czerwona na allegro buyla niedawno...
Zal :|
Niektore golfy 1 wygladaja lepiej niz NIEKTORE Alfy(wiejskie) :!:
No ale brawo dla autora - za glupote :lol:
Tez uwazam, ze powinniscie sie(Alfisti) porownywac do lepszych...no ale - Wasza sprawa koledzy :wink:
Uwazacie sie za kogos lepszego - macie Alfe wiec jestescie Panami, a reszta to zlomy :roll:
[cenzura - kurcze pieczone] mac zbanujcie mnie wreszcie, bo nie wytrzymam tutaj dluzej! :evil:
Jesli nie dostane bana, to mimo wszystko bede tu zagladal choc atmosfera jest raczej nieprzyjemna jesli sie zaczyna rozmowa na temat aut zza odry :| Dacie bana to bedziecie miec spokoj-dalej bedziecie mogli sie onanizowac nad swoja Alfa i "wieszac psy" na wszystkim co nie wloskie :evil:

Lubie Alfy(inaczej bym sie nie rejestrowal), ale nie sadzilem, ze taka nieprzyjemna atmosfera bedzie :?
Rozumiem - pokazac fotke wies golfa i posmiac sie, ale porownywac salonowe Alfy do wiejskich germancos to juz przesada :cry:

tomiscorpio 
Embrion

Wysłany: 2008-05-12, 17:13   

Kate napisał/a:
Tak czytam ten wątek i dochodze do wniosku, że Wasze zachowanie przypomina bawiące się dzieci z piaskownicy... ja mam ładniejszą łopatke, a ja wiaderko...

IMHO to nie auto świadczy o tym jaki człowiek jest, ale zachowanie człowieka wyrabia opinię na temat danej marki. Zastanówcie się czy ten filmik jest godny Alfisti... Niektórych z Was śmieszy, dla mnie nie ma klasy, to po pierwsze...
Po drugie, potęguje jeszcze większą "nienawiść" między użytkownikami różnych marek - tu akurat Alfy i VW...
Po trzecie, niestety wyrabia opinię o kierowcach AR... chamscy, mający innych za nic, bez klasy...
już nie wspominając o tym, jaką reklamę robi alfaclubowi.... ;//

dzieki , bo ja naprawde tutaj za prowokatora nie robie , ale ogladajac taki filmik jestem wstanie napisac cala prawde o tym.

Nie tylko VW sa bo jest i ford opel , fakt ze chyba po jednym modelu ale sa.

Kosiar 
Romeo

Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-05-12, 17:14   

dobra jak dla mnie temat moderatorzy mogli by zamknąć bo niepotrzebna dyskusja kazdy wie ze ten film ładnie mówiąc jest niesmaczny

a swoją drogą mam pytanie do autora filmu wydawalo mi się że ford do amerykańska marka no ale chyba się myliłem :DDD
Ostatnio zmieniony przez Kosiar 2008-05-12, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  

BiG_G 
Dwusuwowiec

Silnik: 1.9 JTD
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-05-12, 17:45   

AlfaFAN napisał/a:
Kosiar napisał/a:
ja to stwierdzam że adres alfaclub.pl jest niepotrzebnie dany dlatego że teraz wszyscy vw maniacy bmw club itd wjadą im na ambicje i to kozmos będzie miał problem i musiał się wstydzić a nie autor filmu

dokladnie tak+dodam od siebie, ze filmik jest zalosny i wstyd mi, ze jezdze makaronem(choc to Fiat nie Alfa) ;//
Autor filmiku ma bardzo powazne kompleky na tym punkcie...a moze by tak wziasc porzadnie zrobione germance i porownac do wiejskich Alf?Np taka czerwona na allegro buyla niedawno...
Tez uwazam, ze powinniscie sie(Alfisti) porownywac do lepszych...no ale - Wasza sprawa koledzy :wink:
Uwazacie sie za kogos lepszego - macie Alfe wiec jestescie Panami, a reszta to zlomy :roll:
[cenzura - kurcze pieczone] mac zbanujcie mnie wreszcie, bo nie wytrzymam tutaj dluzej! :evil:
Jesli nie dostane bana, to mimo wszystko bede tu zagladal choc atmosfera jest raczej nieprzyjemna jesli sie zaczyna rozmowa na temat aut zza odry :| Dacie bana to bedziecie miec spokoj-dalej bedziecie mogli sie onanizowac nad swoja Alfa i "wieszac psy" na wszystkim co nie wloskie :evil:

Lubie Alfy(inaczej bym sie nie rejestrowal), ale nie sadzilem, ze taka nieprzyjemna atmosfera bedzie :?
Rozumiem - pokazac fotke wies golfa i posmiac sie, ale porownywac salonowe Alfy do wiejskich germancos to juz przesada :cry:

ale nie wszyscy mają takie podejście, więc wypraszam sobie, poza tym aż tak cie to boli, widze że tobie spodobało się tez to sranie gadanie na temat jacy jestesmy wredni itd... i w kółko to samo i domagasz się o ban, w tym wypadku moderator powinien cie zbanowac i tyle jak tego pragniesz!

nie musisz wysztkiego czytac itd...
ja nie jestem zamkniety w alfie ale nie przeszkadza mi co inni pisza... przeciez to sa tylko inni, jak tak cie bola co pisza ludzie ktorych nie znasz to ciezko! albo nie czytaj wszytskiego albo nie wchodz tu wiecej nie musza cie banowac...

serj 
Maniak resoraków

Silnik: TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-05-12, 18:42   

Śledzę temat od początku i pomyślałem, że też sobie coś napiszę.

1. filmik ssie!! (obetnij chłopaku drogi te tuningi i głupie teksty z końca to będzie lepiej)
2. odpowiedź na niezadane pytanie (pytanie brzmi: jak Wy źli i brzydcy alfisti możecie śmiać się z innych aut ?!) brzmi: ano normalnie, śmiejemy się z innych marek przynajmniej jakaś spora część z nas, tylko zaznaczam że są to żarty, dowcipy, takie same jak te, które pewnie opowiadają pancerni na swoich forach. Więcej dystansu moi drodzy. To że bawi mnie np skoda nie znaczy że nie zatrzymam się jak koleś stoi na awaryjnych i potrzebuje pomocy. Staram się pokazać, że można dowcipkować na ten temat, ale trzeba robić to ze smakiem. A kolega reżyser tego kontrowersyjnego dzieła to nie pomyślał do końca, bo wystarczyło dać zdjęcia ekhm chrząk pięknych niemieckich aut (a są takie), następnie porównać je do pięknych włoszek i już miałoby to ręce i nogi. Mógłbyś się nawet spodziewać że Twój film wywoła jakąś ciekawą dyskusję, a nie tylko pyskówki.

Zmierzając do końca mojej nudnej wypowiedzi chciałbym zacytować pewne stare chińskie przysłowie "najważniejsze to się nie martwić".

Życzę wszystkim miłego dnia- nawet tym co mają auta niemieckie, tuningowane, francuskie oraz czerwone.

ps pamiętajcie: najważniejsze to się nie martwić

Dziękuję
pa

fiergloo 
Redaktor

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 V6 12V Automat
Wysłany: 2008-05-12, 19:12   

AlfaFAN napisał/a:

Dziwi mnie to że jeden koleś tak drastycznie wpływa na Twoje decyzje. Bo mnie mimo że ten filmik niezbyt przypadł do gustu to jakoś mi wstyd nie jest, nie zamierzam stąd odchodzić, a tym bardziej uogólniać że jak "jeden to wszyscy i koniec". Myślisz że i mnie to nie boli że zeszmelcowane auta są porównywane do Alfy? A Ty już "WY jesteście winni" Widzę że u Ciebie obowiązuje odpowiedzialność zbiorowa.
Blog o Alfa Romeo i nie tylko : http://www.fiergloo.pl/

AlfaFAN 
Pirat drogowy
...WETERAN...

Silnik: R2 652cm3
Wysłany: 2008-05-12, 20:26   

fiergloo napisał/a:
Dziwi mnie to że jeden koleś tak drastycznie wpływa na Twoje decyzje. Bo mnie mimo że ten filmik niezbyt przypadł do gustu to jakoś mi wstyd nie jest, nie zamierzam stąd odchodzić, a tym bardziej uogólniać że jak "jeden to wszyscy i koniec". Myślisz że i mnie to nie boli że zeszmelcowane auta są porównywane do Alfy? A Ty już "WY jesteście winni" Widzę że u Ciebie obowiązuje odpowiedzialność zbiorowa.

no dobra, ale to juz nie pierwszy raz.
Blagam Was - wiecej luzu
Lubie sie posmiac, pozartowac, ale niektore zarty tutaj nie sa zartami, tylko obrazaniem innych uzytkownikow innych marek :roll:

Chyba przyjme zasade - forum czytac, Autka(przez duze A naprawde) podziwiac i sie nie oddzywac nic wiecej - Wy zrobicie jak bedziecie chciec, ale jestem tez na forum Fiata i nawet tam nie jada po innych autach niz tutaj, z kolei na forum Lanci kazdy jest za Lancia, a Alfa nr2 :lol: Z jednej strony rozumiem, a z drugiej nierozumiem :lol:
Mam tempre, ale nie uwazam, ze to najlepsze auto(chociaz z kolei lepsze niz golf) taki paradoks-mimo, ze wole tempre, to nie twierdze, ze jest lepsza od golfa bo byc moze tak nie jest :wink:

Pozdrawiam i sorki-ponioslo mnie w pierwszym poscie :oops:

Lopezius 
Pirat drogowy

Wysłany: 2008-05-13, 01:12   

Coś dla panów tomiscorpio, i AlfaFAN, jeśli juz tak bardzo uważacie że Alfiści to nadęte dup.ki którzy chcą tylko przysrać posiadaczom innych marek to powiedzcie mi co robią na tym zdjęciu pierwszy i piąty samochód i dlaczego powróciły w nienaruszonym stanie z ostatniego spotu a ich kierowcy-właściciele mile go wspominają???

Powstrzymam się od dalszych komentarzy, ale muszę dodać jeszcze jedno, wkur...ia mnie kiedy ktoś pisze że "wy alfiści - Uwazacie sie za kogos lepszego - macie Alfe wiec jestescie Panami, a reszta to zlomy" - poczytaj kolego AlfaFAN temat od początku, zaznajom się z wszystkimi wypowiedziami a później wyciągaj wnioski ;//

PS. Zdjęcie dzięki uprzejmości kolegi bizon2007, mam nadzieję że nie mi za złe że je wykorzystałem.

Ostatnio zmieniony przez Lopezius 2008-05-13, 01:43, w całości zmieniany 2 razy  

tomiscorpio 
Embrion

Wysłany: 2008-05-13, 01:45   

Lopezius napisał/a:
Coś dla panów tomiscorpio, i AlfaFAN, jeśli juz tak bardzo uważacie że Alfiści to nadęte dup.ki którzy chcą tylko przysrać posiadaczom innych marek to powiedzcie mi co robią na tym zdjęciu pierwszy i piąty samochód i dlaczego powróciły w nienaruszonym stanie z ostatniego spotu a ich kierowcy-właściciele mile go wspominają???

Obrazek

Powstrzymam się od dalszych komentarzy, ale muszę dodać jeszcze jedno, wkur...ia mnie kiedy ktoś pisze że "wy alfiści - Uwazacie sie za kogos lepszego - macie Alfe wiec jestescie Panami, a reszta to zlomy" - poczytaj kolego AlfaFAN temat od początku, zaznajom się z wszystkimi wypowiedziami a później wyciągaj wnioski ;//

PS. Zdjęcie wykonał kolega bizon2007, mam nadzieję że nie mi za złe że je wykorzystałem.

A ktos gdzies napisal ze na zlocie cos sie dzialo? ja tylko napisalem ze balbym sie jechac , bo jest tutaj kilka osob co ma ladnie na bani.

Wiec przeczytaj pomysl a nie zaraz sie bulwersujesz.

Lopezius 
Pirat drogowy

Wysłany: 2008-05-13, 01:58   

Bałbyś się jechać bo?? tak jak napisałeś:

tomiscorpio napisał/a:
A prawde mowiac na zlot alfy bym nie pojechal moim samochodem bo napewno bym nie wrocil w takim stanie jak wyjechalem.

Bo co w takim razie??? Spalilibyśmy Ci auto, poprzebijali opony, a może jeszcze cos gorszego, zastanów się człowieku co piszesz i jak ludzi oceniasz.

Trudno sie nie zbulwersować po takim tekście. :?

Ostatnie moje zdanie w tym temacie: jeśli wymagasz od innych aby ważyli każde swoje słowo to swój język tez trzymaj w kagańcu.

Dziekuję za uwagę!

Ostatnio zmieniony przez Lopezius 2008-05-13, 02:04, w całości zmieniany 1 raz  

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 2,0
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-05-13, 07:04   

A ja zaczynam miec dosc dyskusji o wyzszosci alfy nad BMW, VW i tak dalej. JAKICHKOLWIEK. Wiecie, ze na innych forach AR takich rozmow praktycznie brak????
Wszyscy wiemy, ze auta niemieckie sa do niczego. Tyle, ze ich milosnika za cholere sie nie przekona. A to, ze w Polsce wiekszosc ludzi woli auta szwabskie - to lepiej! Alfe mozna kupic tanio i pozostac oryginalnym. Ale apeluje - skonczcie te wycieczki! Jesli piszecie o innych markach, robcie to obietywnie i z szacunem. Myslicie, ze takiemu Kubicy byloby milo, jakby poczytal, co wypisujemy o "jego" BMW?
Troszke luzu chlopaki. Wazne, ze my wiemy...

75andrew155 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2008-05-13, 08:07   

tomiscorpio napisał/a:
bo jest tutaj kilka osob co ma ladnie na bani.
Cały czas kolego dorzucasz do pieca , niby chcesz stwarzać pozory obiektywnego znawcy ale przy nadażajacej sie okazji dowalasz do pieca :evil: ZMIEŃ FORUM !!!!!!!! albo przestań pisać głupoty . Nikt nie napisał że inne marki samochodów są do kitu ani filmik tego nie pokazuje doszukujecie się afery w żartobliwym filmiku ;//

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Gullietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

tomiscorpio 
Embrion

Wysłany: 2008-05-13, 16:06   

75andrew155 napisał/a:
tomiscorpio napisał/a:
bo jest tutaj kilka osob co ma ladnie na bani.
Cały czas kolego dorzucasz do pieca , niby chcesz stwarzać pozory obiektywnego znawcy ale przy nadażajacej sie okazji dowalasz do pieca :evil: ZMIEŃ FORUM !!!!!!!! albo przestań pisać głupoty . Nikt nie napisał że inne marki samochodów są do kitu ani filmik tego nie pokazuje doszukujecie się afery w żartobliwym filmiku ;//

Jak czytam taka Twoja wypowiedz to mi sie wydaje ze jestesmy na innym forum

"Wszyscy wiemy, ze auta niemieckie sa do niczego."
"My mamy najcudowniejsze silniki"

i dalej mi sie odechcialo patrzec bo w temacie gdzie gadalismy o osiagnieciach alfy w sporcie to takich wypowiedzi ze wszystkie inne samochody sa do bani bylo pelno.

Wiec zdanie "Nikt nie napisał że inne marki samochodów są do kitu" jest powalajace.

Wierzba 
Ogier
Grande Alfissimo

Silnik: 2.0 JTS
Rocznik: 2004
Wysłany: 2008-05-13, 19:00   

ech a mi się marzy że może odechce ci wchodzić na forum alfaholików ;)
na stronie ford Club Polska zrobiłbys furrorę ale rozumiem- tamte auta sie nie psują, są nudne.. i tam- ponieważ właściciele nie mają włoskiego temperamentu- to nic się nie dzieje - więc wpadasz tu :D - dobrze rozumuję ? :D

Moja piękna: http://www.forum.alfaholi...agon-vt9836.htm

Najkrótszy dowcip świata? - GOLF :D

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu