kolega strzala mial te platynowe NGK (ngk pfr6b) i raczej nie byly za dobre bo 3 komplety wymienil w ciagu okolo 300 km wiec niewiem jak to z nimi jest
ja bym poszukal moze zamiennika tych platynowych NGK w katalogu BRISK sa o wiele tansze a tez maja dobra renome
tak jak wcześniej wspomniane z NGK PFR6B miałem kupę kłopotu, 3 komplety w ciągu około 300km może i tego nie wyśmigały(peknieta porcelana), zastąpiły je używane świece z Lanci Delty 2,0 16v orginalne CHAMPIONY(przebieg swiec około 60tysi i alfa smigała bez problemu), znajomy polecił mi świece UWAGA ISKRA kupiłem zapłaciłem grosze bo miałem dość już tych NGK auto wyśmigało na nich 10 tysi i żadnych problemów ale dostałem orginalne z 92 roku NGK PFR6B i założyłem i jak narazie wiecej niż 1 tys.km i chodza bez problemu wiec poprzednie na pewno były jakąś wadliwa seria.
polecane przez mnie są następujace:
najtaniej i bezproblemowo -- Iskra SFE65PRS SUPER
tanio i bezproblemowo również -- BRISK DR15YPP (platynowy rdzen oraz elektroda)
drogo ale niby najlepsze -- NGK PFR6B (platynowy rdzen oraz elektroda
_________________ AR 33 1,4 Imola
AR 33 1,7 16v P4
Czy te świece pasują do silnika 1,7 8V?? Bo jeżeli tak to będę zainteresowany 2 kompletami czy przy takiej ilości będzie jakiś rabat ??
Czy są nadal dostępne, Bo jeżeli tak to poproszę dwa komplety!
a ja ma golden lodge ale tylko 4 założone a cztery następne zwykłe NGK (nie platynowe ale dedykowane do tego modelu) tylko mam tak założone ,że na cylindrze są:1 NGK i 1 GL a jakiego kopa ma po tej modyfikacji z 40 KM przybyło
Luciano, no Alfa Ci ładnie smiga na tych świeczkach Miałem okazje z Toba po torze posmigać niedawno...
Ja jeżdżę na NGK + Przewody NGK, jestem jakieś 500 km po wymianie i jak narazie gada az miło...Zaznaczam ze nie kupowałem platynek i jak narazie - odpukac- nie narzekam...
Pozdrawiam
_________________ Alfa Romeo jest jak Media Markt ... Nie dla idiotów...
Alfa Romeo 33 1,4 IE boxer 90 KM - było
Alfa Romeo 156 2.0TS 155 KM - jest:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum