Wysłany: 2008-05-07, 12:14 [156] 1,8TS modyfikacje wydechu cd
Witam z racji tego że musze w swojej belli wymienić rury w wydechu (wstawiam kwasówki) ponownie odżyła u mnie mysl o pozbyciu sie tłumika środkowego. Jest to u mnie tym prostsze że już w tej chwilii mam oddzielony tłumik srodkowy od katalizatora. W starych rurach jest mnóstwo dziur. Już teraz jest dla mnie odrobine za cichy a po ich załataniu nic nie bede juz słyszał. Widze że ragazzon i supersprint maja tylko kata, i od razu końcowy. Czy ktoś sprawdzał takie konkretnie rozwiazanie w 1.8 ts albo innym tsie??? Jak sadzicie??
Czytałem już inne watki i ile dobrze pamietam kolega Bobryt zwiekszyl srednice rur, ja natomiast wolałbym tego uniknąć. Swoja droga ktoś zna srednice seryjnego wydechu??
Bo w oplu vectrze to pamietam że od huku urywało prawie głowe.
Pytałem sie na innych forach ale nikt nie odp a zalezy mi na czasie.
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-01, 20:09
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Wysłany: 2008-05-07, 13:33 Re: modyfikacje wydechu cd
b.pawelek napisał/a:
Witam z racji tego że musze w swojej belli wymienić rury w wydechu (wstawiam kwasówki) ponownie odżyła u mnie mysl o pozbyciu sie tłumika środkowego. Jest to u mnie tym prostsze że już w tej chwilii mam oddzielony tłumik srodkowy od katalizatora. W starych rurach jest mnóstwo dziur. Już teraz jest dla mnie odrobine za cichy a po ich załataniu nic nie bede juz słyszał. Widze że ragazzon i supersprint maja tylko kata, i od razu końcowy. Czy ktoś sprawdzał takie konkretnie rozwiazanie w 1.8 ts albo innym tsie??? Jak sadzicie??
Czytałem już inne watki i ile dobrze pamietam kolega Bobryt zwiekszyl srednice rur, ja natomiast wolałbym tego uniknąć. Swoja droga ktoś zna srednice seryjnego wydechu??
Bo w oplu vectrze to pamietam że od huku urywało prawie głowe.
Pytałem sie na innych forach ale nikt nie odp a zalezy mi na czasie.
U siebie mam tylko tlumik koncowy (przelotowy) jest dosyc glosno ale tak lubie wiec jest oki, pozatym mialem kata na wykonczeniu i po jego wywaleniu Alfa troszke zrywniejsza jest , zamiast srodkowego i kata jest rura o tej samej srednicy co orginalna ( nie pamietam dokladnie ale chyba 55mm).
a jaka jest cena takiego zabiegu jak wstawienie takiej rury? Boje sie ponadto dziwnych brzdakajacych odgłosów na srednich obrotach. Ale zobaczymy. Mam nadzieje że bedzie ok .Jezeli nie to rury i tak były do wymiany wiec trudno i wstawie środkowy z powrotem
nie jestem w stanie sie przełamać. Chociaż mocno kusiły mnie civice:) Bałem sie ze kiedyś spotkam swoje auto na stacji gazu albo nie wiem co jeszcze. Dlatego zeby odreagowac zmienie wydech
sluchajcie chce przerobic wydech ale tak
czy 1 zostawic wywalic 2 i zamiast 2 strumiennice i 3wywalic
czy
1 wywalic wstawic strumiennice 2 wywalic i 3tez
czy
1 wywalic wstawic strumiennice 2zostawic 3 wywalic
czy jak
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - †Colin McRae- Jarek Zabiega
hmmm zrób tak jak ja u siebie. Nie wiem czy masz na poczatku kata czy nie. Ale chyba nie. Wiec spojrz sobie na strone ss. I wsadz rure długa i od razu końcowy. Lub jeden tłumik i koncowy. tylko ze bardzo ważne bedzie zeby nie ruszać średnicy. Bo zasadniczo i ss i ragazzon do 155 proponuja albo tłumik po srodku i końcowy. Albo tylko koncowy. Sam musisz zecydowac jak bardzo głśno ma być
hmmm zrób tak jak ja u siebie. Nie wiem czy masz na poczatku kata czy nie. Ale chyba nie. Wiec spojrz sobie na strone ss. I wsadz rure długa i od razu końcowy. Lub jeden tłumik i koncowy. tylko ze bardzo ważne bedzie zeby nie ruszać średnicy. Bo zasadniczo i ss i ragazzon do 155 proponuja albo tłumik po srodku i końcowy. Albo tylko koncowy. Sam musisz zecydowac jak bardzo głśno ma być
co to ss?
a spojz na zdjecie 2 to chyba kat
wiec idzie chyba tak lumik kat tlumik i tlumik koncowy
i proponujesz tlumik zostawic kata out rure dluga i koncowy?
czy
tlumik out kat out tlumik i tlumik koncowy?
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - †Colin McRae- Jarek Zabiega
ss= supersprint
Ja ci proponuje:
1.Pierwszy tłumik wywalić
2.kata zostawić (potem go sobie wymienisz ew na sportowego (lepiej) albo strumiennicegorzej)
3. Tłumik koncowy zostawić.
Ja tak robie i modle sie żeby nie było za głośno
Ja ci proponuje:
1.Pierwszy tłumik wywalić
2.kata zostawić (potem go sobie wymienisz ew na sportowego (lepiej) albo strumiennicegorzej)
3. Tłumik koncowy zostawić.
Ja tak robie i modle sie żeby nie było za głośno
Mi kiedyś walnął pierwszy tłumik jak jeszcze miałem nissana 1litrowego i chodził nie miłosiernie...rasowo
_________________ To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
hehe... kurcze bo fajnie brzmia takie układy wydechowe na 1 tłumiku. Bo zdarza mi sie odwiedzac miejsca gdzie zjezdzaja sie takie auta, ale jak wczoraj wpadła prewencja + wóz techniczny to wszyscy na pół sprzegle umykali bo to jednak okrutnie sie niesie taki hałas. Ale w sumie tez nie ma reguły bo np nissan sunny na jednym tłumiku bez kata nie jest jakis super głosny. Tak samo suzuku swift albo audi a3, ale juz np honda i to bez wzgledu czy to civic czy accord to hałasuje ze łeb urywa. Nie bede wspominał juz o autach typowo sportowych gdzie można naprawde ogłuchnąc.
_________________ Pozdrawiam
Borys
Ostatnio zmieniony przez b.pawelek 2008-05-09, 09:30, w całości zmieniany 1 raz
mi sie bardzo podoba glos z wydachu GTA ten bulgot i ryk piekny dzwiek
chcialbym choc w minimalnym stopniu osiagnac to w swoim silniczku
podobaja mi sie ryczace wydechy... (w granicach rozsadku )
jest szansa otrzymania takiego efektu zakladajac koncowy tlumik np.supersprinta
mi sie bardzo podoba glos z wydachu GTA ten bulgot i ryk piekny dzwiek
chcialbym choc w minimalnym stopniu osiagnac to w swoim silniczku
podobaja mi sie ryczace wydechy... (w granicach rozsadku )
jest szansa otrzymania takiego efektu zakladajac koncowy tlumik np.supersprinta
ma bardzo przyjemny dzwiek polecam (nie jest za glosny)
jesli masz ukł przelotowy bez kata koncowy tłumik bedzie wpadac w rezonans dobrze jest kupic dodatkowo element supersprinta (puszka rezonansowa) ok 1000zł aby zapewnic czysty dzwiek
pozdro
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum