co o tym myślicie ? aby do seryjnej turbiny w 1.9jtd 16V dolozyc jeszcze jedna ?? do tego jakis pożądny intercoolerek no i chip najbardziej zastanawia mnie jakie byly by koszta zamontowania jeszcze jednej turbiny orientuje sie moze ktos z was albo moze podpowiedziec ? no i nastepna sprawa czy do podwojnej turbiny i zwiekszania mocy chipem trzeba bylo by zakuwac silnik ??
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-01, 19:33
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
a po co ci jeszcze jedna turbina? Układy biturbo (jezeli sie myle niech mnie ktoś poprawi) maja za zadanie zapewniac wzrost mocy bez dziur. Dwie turbiny uzupełniają sie. Jaki jest sens wsadzania turbiuny w czyms co kreci sie do 4 tys obr?? jedno turbo wystarczy do tego zakresu pracy. Natomiast jezeli chodzi o intercoolery i chip to był juz inny watek o tej tematyce
biturbo chyba zaklada sie tylko do silnikow benzynowych gdzie zakres jest wiekszy, lepszym rozwiazaniem jest chyba kompresor tak zeby kompresor ciagnal od malych obrotowq a pozniej truubo, ale to tez chyba do benzyn
pożądny układ dolotowy i wydechowy-polerowane układy dolotowe i wydechowe(masło maślane ), wydajniejsze wtryski, lepsza pompa paliwa, filtry dobre, dobre paliwo i umiejętne używanie gazu i umiejętną znainę biegów
ale umiejetna zmiana biegow nie doda km ) bo normalnie szlak mnie trafil jak ostatnio mnie bmw seri wieś 3 wzielo na prostej takie ze zderzakami za 10zl z allegro i diodami niebieskimi (
_________________ "Lepiej milczeć i wydawać się głupim niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.."
ale umiejetna zmiana biegow nie doda km ) bo normalnie szlak mnie trafil jak ostatnio mnie bmw seri wieś 3 wzielo na prostej takie ze zderzakami za 10zl z allegro i diodami niebieskimi (
a po co chcesz jemu coś udowadniać? masz Alfę-a to przedewszystkim piękno i styl. Weż dobrze z'chip'uj swoje autko i będziesz bardziej niż zadowolony i obejdzie się bez drastycznych zmian w silniku A umijętna zmiana biegów ma (moim zdaniem) baardzo duże znaczenie-właśnie na wyścigu na prostej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum