Wysłany: 2008-05-02, 11:06 [146] co oznacza kontrolka koloru pomaranczowego z przekresl
co oznacza kontrolka koloru pomaranczowego z przekreslonym dystybutorem do tankowania to chyba napewno nie jest rezerwa za wszystkie odpowiedzi dzieki jest to alfa 146 1,9td z 97r
nie wiem ale moze to ma jakis zwiazek z czujnikami w podstawie filtra paliwa
Daj fotke z ta ikonka bo jej nie kojarze, a w instrukcji jej nie widze
ja tez juz patrzylem w instrukcji a rezerwa to to niejest napewno bo dopiero mi zaswiecila
mysle teraz czy mozna z tym jezdzic zeby nie bylo pozniej lipy co wy nato
Ostatnio zmieniony przez JANUSZ 146 2008-05-02, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Wydaje mi się że to może być jakieś odcięcie paliwa. W niemieckiej wersji instrukcji obsługi do 145 jest to określone jako Kraftstoffsperrschalter. Jeśli się zapala to powinieneś czuć zapach paliwa w samochodzie bądź powinny być ubytki paliwa. Jeśli dobrze zrozumiałem to co przeczytałem. Sprawdź układ paliwowy bo napewno to jest z nim związane. Mam nadzieję że choć trochę pomogę.
Kraftstoff to paliwo po niemiecku , sperrschalter to będzie jakaś blokada , zawór - coś w tym stylu. Myśle , że będe Ci w stanie jutro powiedzieć co to jest dokładnie.
Można w ePerze sprawdzić, wydaję mi się ze w serwisie Fiata albo Alfy powinni to sprawdzić bez problemu, a jak nie to daj numer VIN na forum to Ci sprawdzę.
_________________ Zamiast nowej Alfki jest nowe mieszkanie
Niedoszły właściciel Alfy 159
też mam taka ikonkę.
mam wrażenie, ze jest to odcięcie paliwa.
niestety, instrukcje mam po niemiecku i jest pod nią dość ważny opis, z którym nie daję sobie rady .
Czy alfa nie ma czegos takiego, jak wypadkowe odcięcie paliwa? By fura nie stanęła w płomieniach?
Może to oznaczać, że to odcięcie nie działa, czyli w przypadku dzwonu/dachu - nie zostanie odcięte paliwo.
tekst niemiecki:
Sollte nach Aufleuchten der Anzeige 'ikonka' Geruch des Kraftstoffes bemerkt oder Verluste der Versorgungsanlage festgestellt werden, ist der Schalter nicht erneut einzuchalten, um Brandgefar zu vermeiden.
Próbowałem to przetłumaczyć ale za cholerę nie idzie jak sie języka nie zna, tak po krótce to przypuszczalnie chodzi o jakąś awarię układu paliwowego, niekontrolowane ubytki, wydostający się zapach benzyny - ooooo.. nieszczelność układu paliwowego, chyba tak. Najlepiej niech sie wypowie ktoś kto zna ten język bo mi z godzina zeszła na deszyfrację i dalej tego za bardzo nie kumam. Prościej z Enigmą było
Próbowałem to przetłumaczyć ale za cholerę nie idzie jak sie języka nie zna, tak po krótce to przypuszczalnie chodzi o jakąś awarię układu paliwowego, niekontrolowane ubytki, wydostający się zapach benzyny - ooooo.. nieszczelność układu paliwowego, chyba tak. Najlepiej niech sie wypowie ktoś kto zna ten język bo mi z godzina zeszła na deszyfrację i dalej tego za bardzo nie kumam. Prościej z Enigmą było
dzieki za pomoc ale dalej kiszka nie ma zadnych wyciekow
a jak się kasuje insdpekcje i czy taka jest w tym aucie moze to ona
Tłumaczenie: powinno sie po błyśnięciu(rozbłyśnięciu) ogłoszenia "ikonki" aromatu(zapach, odór) paliwa (dziwnie brzmi aromat paliwa:D) zauważyć albo po stracie( anlage to urządzenie, instalacja, lokacja, versorgung to zaopatrzenie, nie wiem jak to cale na polski przetłumaczyć )stwierdzić, czy przełącznik nie jest od nowości włączany żeby uniknąć niebezpieczeństwa pożaru.
_________________ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum