Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: grzelutek
2008-04-30, 09:12
[155] Problem z gazem
Autor Wiadomość
FlaY 
Pirat drogowy

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 8V
Rocznik: 1992
Wysłany: 2008-04-29, 23:40   [155] Problem z gazem

Witam mam taki problem ze swoja niunia ze podczas jazdy zamarza mi reduktor od gazu :( . Mam instalację sekwencyjna na sterowniku stag 300 i reduktorze tomasetto AT-09 alaska. Moje podejrzenia były skierowane na pompę wodną, ale woda sie niegotuje a podczas jazdy mam prawie 90*C więc jest oki. Czekałem aż sie włączy wiatrak i odkręciłem korek na zbiorniczku żeby odpowietrzyć układ, jak sie wtłacza wiatrak to ten mały wężyk od góry zbiorniczka sie robi strasznie gorący, więc płyn powraca i nie jest zapowietrzony. Termostat był wymieniany z 4 miechy temu. Zobaczyłem jedną zalerzność mianowicie jak mam ustawionego climatronica na LOW (klima nie działa) to parownik zamarza oczywiście nie zawsze, ale jak ustawie na HIGH to jest wszystko oki. Czy jak sie ustawia na LOW to odcina dopływ płyny na nagrzewnice ?? czy może cos jest z pompą ?? albo trzeba w jakiś inny sposób odpowietrzyć układ ??

Lukasz A. 
Alfa i Omega

Silnik: 1,8 TS 8v
Wysłany: 2008-04-30, 00:28   

A sprobuj odpowietrzyc na zamknietym ukladzie czyli na low ale luzujac opaske na wylocie plynu z parownika.Jak zacznie leciec plyn to dokrec spowrotem.Wiem ze odpowietrzac uklad powinno sie jak jest otwarty doplyw do nagrzewnicy.Cholera wie.Poczekajmy niech sie wypowiedza inni :D

piotriix 
Romeo
Nokimochishi

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.5l v6
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-04-30, 05:14   

sa dwie mozliwosci 1 zle wpiety parownik w uklad wodny a 2 mozliwosc moim zdaniem najbardziej prawdopodobna za slaby parownik i przy duzym poborze gazu nie wyrabia z ogrzaniem cieklego lpg w stan gazowy.ten twoj parownik nadaje sie do silnika 1.6 a nie do 2l.

FlaY 
Pirat drogowy

Silnik: 2.0 TS 8V
Wysłany: 2008-04-30, 21:55   

Wiem piotriix ale w ciągu 9 miesięcy niebyło takiego problemu :) pozatym dzisiaj było dobrze :)

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu