Slyszalem, ze na takie wyscigi jedzie sie prawie na rezerwie - w koncu paliwo tez wazy. Najlatwiej stracic na wadze majac pusty bak. A dodatkowo mozesz zatankowac V-Powera, tylko sprawdz wczesniej czy czujesz jakas roznice jak zatankujesz V-Powera w stosunku do normalnego paliwa.
Z drugiej strony oba auta maja naped na przod, wiec istotnym elementem jest wystartowanie. Mozna potestowac z cisnieniem przednich opon.
Ostatnio zmieniony przez mar77 2008-04-28, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
raczej nie widze szans dla alfy. Tak samo jak 2.5 v6 nie ma specjalnie szans z silnikiem vr 6 w corrado widziałem takie wyczyny dwa razy z udziałem tych samych aut i za każdym razem wynik był ten sam.
raczej nie widze szans dla alfy. Tak samo jak 2.5 v6 nie ma specjalnie szans z silnikiem vr 6 w corrado widziałem takie wyczyny dwa razy z udziałem tych samych aut i za każdym razem wynik był ten sam.
co do pojedynku 2.5 v6 24v z "rzędową" fałką 2.9 volkswagena to bym polemizował dobry kierownik byłby w stanie troszkę pokrzyżować plany kierowcy corrado musicie pamiętać że w takich pojedynkach to od kierowcy dużo zależy ale tez od innych aspektów czyli stan obu aut ogumienie itp no chyba że to jest pojedynek w stylu mercedes 124 200D kontra np Ferrari Testarossa (moje ulubione dodam )
Obiektywnie na to patrząc... nie masz raczej szans. Zmiana biegów w tym przypadku nie jest akurat dużym argumentem, choć jeśli gość będzie "nietryb" (a tacy się za kierownicą GTI często zdarzają...) to możesz nadrobić. Poza tym różnica mocy i osiąganie jej przy niższych obrotach w Golfie jest dość duża i to będzie chyba argument przeważający. Więc radził bym jednak sobie odpuścić w celu uniknięcia kompromitacji na oczach golfiarzy, choć ja życzę Ci zwycięstwa... Co innego jest startować 146- tką z silnikiem 1,4 do Golfa IV 1,6 i objechać go na każdym zakręcie a nawet prostych (golf 1,4 może konkurować z T.S. 1,4 ale Alfa musi mieć wtedy odłączonego jednego tłoka żeby miał jakieś tam szanse...) Dzięki takim akcjom alfa nabiera respektu i potwierdza sportowy rodowód. Jednak Golf V GTI to jakby na to nie patrzeć udane auto sportowe, pomyślane tylko do takiej jazdy i posiadające spory potencjał i raczej nie jest porównywalny z żadną alfą chociażby ze względu na bezduszność tej formy pojazdów dla ludu....
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
jaka dyskusja wynikneła wygląda na to że już musisz turbo zakładać Nitro i wywalać wszystko ze środka a ja po prostu Ci mówie startuj jak najlepiej potrafisz a kolega z golfa sam przyzna że alfa nie wymięka
Życzę powodzenia sam startowałem kiedyś 307 1,6 HDI na 1/4 mili w Pruszczu w 2007 r zająłem 29 miejsce ubaw po pachy no i objechałem dwa samochody miedzy innymi reno megan coupe.
_________________ była 146 1,4TS potem 156 1,8 TS a teraz 156 2,4 JTD
ja tam bym sprobowal .podpusc go aby wystartowal z wysokich obrotow to moze spali start ,silnik ma lzejszy, deszcz tez by ci pomogl. powodzenia ps jak mozesz to zaloz opony o profilu np 45 lub 40 na 16 skroci ci to skrzynie i poprawi przyspieszenie .zakladales sie o kase?
_________________ AVE CEZARE!!
MAMY GURU ! STWÓRZMY SEKTĘ.
Ostatnio zmieniony przez piotriix 2008-04-29, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
ja tez bym probował... ja nie odpuscilem nawet lexusowi musialem sprobowac i wcale nie bylo tak zle uciekl mi to normalne, ale myslalem ze dostane duuzo wiksze baty... po wyscigu bylem zadowolony z mojej Niuni
Moim zdaniem nie masz szans. Kilka tygodni temu widziałem takiego Golfa jak startował z BMW 325 - objechał ją jak dzieciaka. Nie znałem gościa z GTI ale znam gościa z 325 -to świtny kierowca i miłośnik marki auto ma naprawdę zadbane i sprawne - po wyścigu był strasznie zdziwiony no i przegrał zbiornik V-powera to była stawka wyścigu.
Słuchajcie Bedboysa ,wie co pisze.
Od siebie dodam ,że Gti piątkę na prostej objadą GTA 156 ,147 i tyle (no jeszcze może 2.0 v6 turbo ale w GTV).
Fałka 156 minimalnie ale z tyłu zostanie.
Szybkie te wageny robią ostatnio ,a jeszcze mają 3.2 w ofercie.
Z testów w Automobilismo (włoska gazeta,włoski tor,włoscy kierowcy) wygląda to tak :
GTI 0-100 7,32 s (6,72) 0-1000 27,63 s (27,27) -w nawiasie wersja DSG.
156 2.0 0-100 8,47 s 0-1000 m 29,88 s ,różnica na kilometrze ca.100-110 metrów.Sporo.
GTA ma 0-100 6,42 s, 0-1000 m 26,10 s.
Jeszcze gorzej wyszło na Hockenheimie ,na okrążeniu miał ok 1,22 s ,alfa 1,26 s.(GTA 1.22).
Inna sprawa ,że zawieszenie i hamulce w 156 w serii pozostawiają wiele do życzenia (poprawy).
Różowo to nie wygląda ,ale powodzenia.
Ja mam samochód o zbliżonych osiągach do Golfa V GTI (ibiza może byc nawet minimalnie szybsza) i ganiałem się z kiedyś z Alfą 145 2.0 16V 150KM to robiłem z niej dosłownie wiatrak. Prawda jest taka, że z piąta edycja Golfa GTI jest naprawdę szybka, jedyne seryjne Alfy jakie mogą objechac takiego Golfa to 156/147GTA. Niestety nawet osławiona Brera 3.2v6 to tak naprawdę rower przy GTI.
Zresztą pościgac się zawsze można, ja ostnio ganiałem się z Porsche 911 4S 997 i było naprawdę fajnie
Pozdrawiam
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
Nie, wyścig będzie dla czystego niczym nie skrępowanego fanu (o ile policja nie przyjedzie)
szamacz napisał/a:
Zawsze zostaje montaż nitro, jeśli silnik nie wyskoczy to masz wygraną w kieszeni
Hehe, silniczek mam już stuningowany - wszak chwyt powietrza od v6 siedzi u mnie pod maską
[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-04-29, 21:27 ]
Używaj proszę przycisku EDYTUJ, a nie pisz posta pod postem.
_________________ "Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson
Ja mam samochód o zbliżonych osiągach do Golfa V GTI (ibiza może byc nawet minimalnie szybsza)
A ta Ibiza ma silnik benzynowy czy diesel
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum