Wysłany: 2008-04-28, 11:28 156 2.0 TS vs. Gulf V GTI
Witam,
Czy moja 156 2.0 TS Selespeed ma jakieś szanse z Gulfem V GTI??
Różnica w mocy jakieś 50 KM, wagi mniej więcej te same...
Czy ktoś z was miał może starcia z autami o podobnej przewadze mocy?
Kumpel sobie takiego sprawił i nie wiem czy mam z nim na linii stawać
_________________ "Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson
Hmmm,
Skrzynie kumpel ma ręczną czyli niby 7,2 s...
Zależy jeszcze jak drążkiem macha
Myślę że jednak się spróbuję... zobaczymy co z tego wyjdzie
_________________ "Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-04-28, 16:06
tyle, ze Golf ma turbine, a wtedy pojemnosciowo tak jakby mial 3,4 pojemnosci...
Auta z turbo mnozy sie pojemnosc *~1,7
I nie sama moc sie liczy, ale tez moment
Rocznik: 1996
Wysłany: 2008-04-28, 17:31
Bardzo dużo zależy od kierownika takiego pojazdu i od tego czy będzie umiał wykorzystać potencjał tego auta. Chociaż przy takiej przewadze momentu i mocy - nie dawałbym dużej szansy na objechanie tego Golfa Chyba, że będzie jeździł jak dieslem - wtedy bez problemu go łykniesz
_________________ aktualnie Subaru Legacy 2.2 AWD - w planie AR 156 2.5 V6 / 166 3.0 V6
Więc tak, ciąć będziemy się chyba ma majowy weekend bo wcześniej marnie z czasem.
Co do osiągów Selespeed'a - ma ona jedną niezaprzeczalną zaletę.
Podczas gdy kierowca Golfa będzie musiał jak najefektywniej wystartować, Selespeed po raptownym wciśnięciu gazu podbija obroty do ok 4 tyś wtedy sprzęgło puszcza, a auto startuje jak z procy
Poza tym jak to ktoś kiedyś napisał - pod maskami Niemców siedzi stado chorowitych źrebaków, podczas gdy w naszych Włoszkach galopują pełnokrwiste rumaki
Napewno was poinformuje jak poszło
PS: Rudolf Szczerze wątpię aby udało ci się szybciej zmienić bieg przy wyższych obrotach niż jak to robi właśnie Selespeed.
Ostatnio zmieniony przez kilu 2008-04-28, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Wiec po przejechaniu 1km bedziesz sekunde za nim a to duzo.
Wyścig będzie na dystansie 400 m
Zobaczymy co będzie
najlepiej jeszcze tylnią kanapę i fotel kierowcy - 30kg mniej
A tak apropo sprintu, z silnikami turbo ciężko wygrać bo dobrze przyśpieszają o ile są nieźle utrzymane, więc życzę powodzenia
_________________ To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
ja uważam że z ręczną skrzynią dobry driver ruszy szybciej.... a co wyścigu to zgadzam się z przedmówcami jeżeli kierwoca golfa będzie potrafil wykrzesać z auta 90 % to nie masz szans ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum