Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-04-16, 20:24
Rudolf napisał/a:
Daj nr konta to ci oddam tą kasę, za czas i prace też moge zapłacić.
Twoja zasługą która cię kosztowała mnóstwo kasy, czasu i pracy jest też niszczenie wizerunku marki
nie bądź bezczelny, czy ty wogóle jestes alfistą?
bobryt napisał/a:
Rudolf nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich. Z tego co koledzy piszą na Węgrzech 156 Robaka przyciągała mnóstwo widzów w większości (tu uwaga uwaga, trzymaj się mocno) - alfistów takich jak my!
dokładnie tak, tylko w Polsce za to mozna sie spotkac z zawiścią i zazdrością, czesto powodowaną własnymi kompleksami i checia dosrania komuś, pozniej sie dziwic ze ludzie glosują na lpr czy pis
Tak
To jak nazwiesz to coś czerwonego co kiedyś było samochodem???
Obrażać innych
Jakos sobie nie przypominam żebym go w jakikolwiek sposób obraził a że jego dzieło nazwałem ścierwem...
Ścierwo-padlina, nieboszczyk.
Przeciez ten samochód jest nieboszczykiem
Dość że wizualnie ktoś go zniszczył to jeszcze zajeździł silnik(i pewnie nie tylko)
robak#21 napisał/a:
e możesz sie tu wypowiadać to także moja zasługa praca ,czas i pieniądze
Daj nr konta to ci oddam tą kasę, za czas i prace też moge zapłacić.
Twoja zasługą która cię kosztowała mnóstwo kasy, czasu i pracy jest też niszczenie wizerunku marki
a tak na marginesie z ciekawości spytam : poważnie oddałbyś mu kasę ????? (to moja ciekawosć- czysta )
Jeśli chcesz wypowiadać się na temat własnego gustu, to rób to w taki sposób, aby nie obrażać innych.
A co do oddawanie pieniędzy, jeśli jesteś tak zamożną osobą na jaka sie kreujesz bardzo chętnie przyjmiemy darowiznę na rzecz Stowrzyszenia.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
PLUŃ ŚWINI W PYSK TO POWIE, ŻE CIEPŁY DESZCZ PADA
Ostatnio zmieniony przez AR_33 2008-04-16, 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Różnica między "naszymi" tuningowcami a resztą polega na tym, że Mariusz i Robak wiedzieli co robią.. Obydwa auta są zrobione pieczołowicie. To nie jest przyklejenie kolejnych spojlerków, a kompleksowa robota, a efekt pracy nie pozostawia wątpliwości, że dalej jest to Alfa Romeo. No, może w przypadku Mariusza ciężko w tej chwili na pierwszy rzut oka powiedzieć, czy to 156 czy 159, ale na pewno to jest AR.
Różnica jest jeszcze jedna. Mariusz i Robal to Alfiści. Zauważyłem, że nie ważne jest, czy masz starą 33 wartą max 4 tysiące, czy dwuletnią 147 za 40, czy serię, czy full tuning - jesteś przez nich traktowany dokładnie tak samo..
Różnica między "naszymi" tuningowcami a resztą polega na tym, że Mariusz i Robak wiedzieli co robią.. Obydwa auta są zrobione pieczołowicie. To nie jest przyklejenie kolejnych spojlerków, a kompleksowa robota, a efekt pracy nie pozostawia wątpliwości, że dalej jest to Alfa Romeo. No, może w przypadku Mariusza ciężko w tej chwili na pierwszy rzut oka powiedzieć, czy to 156 czy 159, ale na pewno to jest AR.
Różnica jest jeszcze jedna. Mariusz i Robal to Alfiści. Zauważyłem, że nie ważne jest, czy masz starą 33 wartą max 4 tysiące, czy dwuletnią 147 za 40, czy serię, czy full tuning - jesteś przez nich traktowany dokładnie tak samo..
pozwolisz że nie zgodzę się z pierwszą częścią tej wypowiedzi w całości...
A mi podoba się Alfa 156 Turbo i Alfa 159 vel 156. Bo widać że Ci ludzie się starają. A ciekawość na zlocie wzbudziły przez to, że drugich takich Alf raczej nie ma. Niszczenie wizerunku marki?? .... Niszczeniem jest 156 z lampami puga ale to zrobił Alfowy laik. 156 Turbo jest zbudowana mechanicznie, co do drugiej 159vel 156... ładnie się prezentuje. A jak ja założe fabryczny spojler na tylną klapę do 164 z dodatkowym stopem to też zaczniesz wyzywać te auto od różnych Rudolf?
Jeśli juz ktoś się upiera aby zmodyfikować Alfę to zielono-czarnej Turbo i 159 vel 156 mówię TAK. Jednej przez wkład w mechanikę, drugiej za wrażenia estetyczne. Czerwonej 1.6 skrzywdzonej przez dyskotekowego zaliczacza blachar mówię kategoryczne NIE.
Zielonej na zywo nie widzialem. Widzialem czarna - i calkowicie sie nie zgadzam. Pominawszy stylizacje (kwestia gustu), samo wykonanie nie jest w wielu miejscach dokladne. Patrz ramka z czegos srebrnego idaca wokol plastiku konsoli srodkowej.... polaczenie atrapy z reflektorami... przednie drzwi ocieraja o tylne, cos (juz nie pomne co) w okolicach tylnego zderzaka tez tam bylo. Wiec nie mow o "pieczolowitosci"...
Ja tam mowie nie wszystkiemu co zmienia oryginalny zamysl projektanta wozu. Czy ktos domalowywal damie z lasiczka brwi? Bo jak dla mnie - to mozna by jej domalowac, bo ch*owo wyglada. Ale nikt tego nie zrobil przez szacun do artysty. To czmu ludzie montuja brewko samochodom, ktore tez ktos kiedys stworzyl..
Model: Inny
Silnik: inny
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-04-17, 09:38
robak#21 napisał/a:
a na pewno nie obrażać drugiej osoby
robak#21 napisał/a:
porażka no chyba ze jestes taki inteligetny o czym swiadcza twoje wypowiedzi buhehe
bobryt napisał/a:
Rudolf nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich.
Gdzie, gdzie napiałem że MY tak myślimy. Nie miałes co napisac a chciałes błysnąć???
Fora mają t do siebie że każdy wypowiada sie w swoim imieniu i swoja własną opinię.
bobryt napisał/a:
Z tego co koledzy piszą na Węgrzech 156 Robaka przyciągała mnóstwo widzów w większości
No i co? %0% głosów w tańcu z gwazdami jest na Pudziana. Czy to znaczy ze jest zajebistym tancerzem
Cytat:
nie bądź bezczelny, czy ty wogóle jestes alfistą?
hahahaha.
Oczywiscie że nie bo nie jaram sie tuningiem a kazdy alfista na widok lambodrzwi i pługa z przodu powinien sikać z podniecenia
Paweł156 napisał/a:
dokładnie tak, tylko w Polsce za to mozna sie spotkac z zawiścią i zazdrością, czesto powodowaną własnymi kompleksami i checia dosrania komuś, pozniej sie dziwic ze ludzie glosują na lpr czy pis
OMG!!!
Tak, nie podoba mi się tuning bo zazdrosze i mam kompleksy
Jak juz wczesniej napisałem tuningowcom zazdroszczą wolnego czasu. Braku gustu juz nie
Grzegorz83 napisał/a:
Różnica między "naszymi" tuningowcami a resztą polega na tym
...że ci są "nasi" więc nie wypada
Powtórze jeszcze raz gdyby własciciel czerwonego "czegos z poczatku tematu" był forumowiczem to na pewno pare osób napisała by:
Grzegorz83 napisał/a:
wiedzieli co robią.. Obydwa auta są zrobione pieczołowicie. To nie jest przyklejenie kolejnych spojlerków, a kompleksowa robota
Grzegorz83 napisał/a:
Dla normalnego człowieka nie jest ważne za ile ktoś ma samochód, tu nie trzeba być alfistą
fiergloo napisał/a:
A mi podoba się Alfa 156 Turbo i Alfa 159 vel 156.
A mi nie. I co? I nic. Kazdy ma swój gust i prawo do jego manifestowania.
fiergloo napisał/a:
A jak ja założe fabryczny spojler na tylną klapę do 164 z dodatkowym stopem to też zaczniesz wyzywać te auto od różnych Rudolf?
Tu to juz przeszedłeś sam siebie
Ale ci odpowiem. Są dwie mozliwości:albo powiem że wygląda ładnie albo ze mi się nie podoba. Tak samo jak z tuningowanymi samochodami, choć w ich przypadku jest tylko jedna odpowiedz No i nie sądzę aby zamontowanie FABRYCZNEGO spoilera to był tuning.
adasco napisał/a:
Ja tam mowie nie wszystkiemu co zmienia oryginalny zamysl projektanta wozu. Czy ktos domalowywal damie z lasiczka brwi? Bo jak dla mnie - to mozna by jej domalowac, bo ch*owo wyglada. Ale nikt tego nie zrobil przez szacun do artysty. To czmu ludzie montuja brewko samochodom, ktore tez ktos kiedys stworzyl..
I tu mamy sparwę FABRYCZNEGO spojlera ładnie wytłumaczoną
Taki był zamysł projektanta.
POza tym absolutnie się zgadzam z adasco.
Dodam że wg mnie prawdziwy alfista nigdy nie tuningował by wizualnie swojej Alfy.
W tych samochodach, i tu chyba się wszyscy ze mna zgodzą nie ma co porawiać a kazda próba kończy się źle dla samochodu.
A wszystkim ALFISTĄ życzę żeby Alfa nie skończyła jak calibra!
_________________ Hipokryzja i konformizm cechuje wszystkie społeczności.
Dodam że wg mnie prawdziwy alfista nigdy nie tuningował by wizualnie swojej Alfy.
W tych samochodach, i tu chyba się wszyscy ze mna zgodzą nie ma co porawiać a kazda próba kończy się źle dla samochodu.
Święte słowa,też nie jestem "fanem" tuningowania zewnętrznego naszych aut,bo po pierwsze śmiesznie to wygląda (choćby nie wiem jak dokładnie byłoby wszystko spasowane i jak pieczołowicie dopracowane) a po drugie po jaką cholerę psuć wygląd tak pięknego auta jak Alfa (dla mnie każda ingerencja w zewnętrzny wygląd czymś co nie jest fabrycznie przewidziane jest psuciem wyglądu Alfy.
Oczojebny zielony kolor na Alfie i w dodatku z czarną maską jest dla mnie śmieszny i dziecinny,dobry dla wyznawców "szybkich i wściekłych" mimo to doceniam autora tej profanacji za rozwiązania czysto techniczne tego auta.
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-04-17, 16:53
arturo napisał/a:
Rudolf napisał/a:
Święte słowa,też nie jestem "fanem" tuningowania zewnętrznego naszych aut,bo po pierwsze śmiesznie to wygląda (choćby nie wiem jak dokładnie byłoby wszystko spasowane i jak pieczołowicie dopracowane) a po drugie po jaką cholerę psuć wygląd tak pięknego auta jak Alfa (dla mnie każda ingerencja w zewnętrzny wygląd czymś co nie jest fabrycznie przewidziane jest psuciem wyglądu Alfy.
Oczojebny zielony kolor na Alfie i w dodatku z czarną maską jest dla mnie śmieszny i dziecinny,dobry dla wyznawców "szybkich i wściekłych" mimo to doceniam autora tej profanacji za rozwiązania czysto techniczne tego auta.
Jeden uwaza ze zielony kolor to profanacja a drugi ze wyglad alfy i biedoklep pod maska klekajacy to profanacja
Chyba brakuje tu jeszcze mojego komentarza.
Ja też fanem tuningu nie jestem i to nawet do tego stopnia że moja 145 do dziś jeździ tak jak z fabryki wyjechała, z fabrycznymi kołpakami i całą resztą (nie dla tego że żal mi na alusy ale taka ma być) i nie mam najmniejszego zamiaru nic w niej zmieniać, tylko pielęgować aby jeżdziła i wyglądała jak teraz.
Ciekawy jestem czy wszyscy którzy krytycznie wypowiadali się na temat 156turbo mają takie samo "ała" jak ja? Jeśli mam być szczery to wątpię (oczywiście mogę się mylić).
Pomimo tego co wyżej napisałem i pomimo tego że ja bym tego nie zrobił, podoba mi się autko Robaka (w pewien sposób), i wyraziłem się o nim dobrze, bo przede wszystkim w dalszym ciągu jest to Alfa i nawet z daleka wygląda jak Alfa i nikt mu nie powie że jakąś japońską, czy niemiecką furą się buja.
Polemizować możemy do bólu, ale ja szanuję to co zrobił z tym samochodem (chiał Alfę ma, dba o nią dba, na swój sposób, jest Alfisti jest bo kocha swój samochód), nie szanuję jednak tego co zrobił koleś z tej czerwonej, bo gdyby to coś mnie minęło to nazwałbym to "PeugeAlfoodśnieżarką".
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2008-04-17, 17:33
Lopezius napisał/a:
Chyba brakuje tu jeszcze mojego komentarza.
Ja też fanem tuningu nie jestem i to nawet do tego stopnia że moja 145 do dziś jeździ tak jak z fabryki wyjechała, z fabrycznymi kołpakami i całą resztą (nie dla tego że żal mi na alusy ale taka ma być) i nie mam najmniejszego zamiaru nic w niej zmieniać, tylko pielęgować aby jeżdziła i wyglądała jak teraz.
Ciekawy jestem czy wszyscy którzy krytycznie wypowiadali się na temat 156turbo mają takie samo "ała" jak ja? Jeśli mam być szczery to wątpię (oczywiście mogę się mylić).
Pomimo tego co wyżej napisałem i pomimo tego że ja bym tego nie zrobił, podoba mi się autko Robaka (w pewien sposób), i wyraziłem się o nim dobrze, bo przede wszystkim w dalszym ciągu jest to Alfa i nawet z daleka wygląda jak Alfa i nikt mu nie powie że jakąś japońską, czy niemiecką furą się buja.
Polemizować możemy do bólu, ale ja szanuję to co zrobił z tym samochodem (chiał Alfę ma, dba o nią dba, na swój sposób, jest Alfisti jest bo kocha swój samochód), nie szanuję jednak tego co zrobił koleś z tej czerwonej, bo gdyby to coś mnie minęło to nazwałbym to "PeugeAlfoodśnieżarką".
No to atakujcie
Ladny alus to pdostawa, 156 na czarnych stalach jest nieciekawa , ale to juz kwestia gustu.
a co do Twojej wypowiedzi zgadzam sie z Toba w 100%, zrobil tak jak uwaza koniec kropka.
LEcz to czerwone to okresiles za lagodnie , to jest poprostu gowno jedno wielkie.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: pół człowiek, pół rakieta :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-04-17, 17:47
Heh no to teraz mała zagwózdka dla zamącenia tematu :
Czy według Was jakby ten gościu od czerwonej Alfy miał pod maską ten 1.6, ale w idealnym stanie, oturbiony, ze zrobioną zawiechą i w ogóle technicznie cacy, to czy w takim razie taki ktoś byłby prawdziwym Alfistą czy nie?
Tak tylko pytam, bo śledzę z ciekawością tą dyskusję i boje się że się za szybko skończy
Pozdro
Czy według Was jakby ten gościu od czerwonej Alfy miał pod maską ten 1.6, ale w idealnym stanie, oturbiony, ze zrobioną zawiechą i w ogóle technicznie cacy, to czy w takim razie taki ktoś byłby prawdziwym Alfistą czy nie?
Tak tylko pytam, bo śledzę z ciekawością tą dyskusję i boje się że się za szybko skończy
Pozdro
Też śledzę ten temat z niemniejszym zaciekawieniem niż Ty. Dlatego się wypowiedziałem.
I najważniejsze pytanie jakie przychodzi mi do głowy to kim jest "Alfisti", pierwszego kandydata którego odrzuam, to właściciela tego czerwonego monstrum. Przecież mógł się zarejestrować w dowolnym klubie AR, gdyby interesował go ten samochód, popytać, cokolwiek, dowiedzieć się... ale woli sprzedać(nie dziwię się bo wstyd), poczytał, i stwierdził że chu...a zarobi, więc otomoto i na części.
Oczojebny zielony kolor na Alfie i w dodatku z czarną maską jest dla mnie śmieszny i dziecinny,dobry dla wyznawców "szybkich i wściekłych"
aaaaa olagałes mam cie hahaha cieszy fakt ze nawet facet w kwiecie wieku portafi rozpoznac i okreslic nurt w ktorym sie poruszam modyfikujac samochod odbieram to jako komplement ,fajnie ze wzbudza tyle emocji pozytywnych jak i negatywnych o to chodzilo ,kazdy kto odnosi sukces rowniez jest brany pod jezyk a ze komus sie nie podoba jeden woli na ostro a drugi suchy chleb i zawsze tak bedzie jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil ,o czerwonym sie nie wypowiadam nie ta liga
Rosik napisał/a:
Pozdro
to jest nie mozliwe miec nieład w calym domu a porządek w szufladzie ,co do Alfisty co zalezy od czlowieka jaki jest ,i jak postepuje nie szata zdobi czlowieka ,moze jezdzic tym czym jezdzi a pomóc widzac innego w potrzebie ,co z tego miec nowa Alfe seryjna i byc egoistą bedziesz stał na poboczu a koles ci pokaze srodkowy palec ,ale on jest Alfista bo nie niszczy wizerunku Alfy (on tak uważa i odnosze wrażenie ze paru sie okresliło własnie wypowiadajac sie na tym forum)kuuurwa niech ktos mi powie ze tak nie jest ,gowno taka prawda...
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-04-17, 19:53
rowniez sledze temat i tez sie wypowiem
Tuning...coz to jest tuning?? Ja uwazam, ze tuning to chocby zmaina felg na alu lub zalozenie szerszych opon chocby na seryjne felgi
Uznaje taki tuning:
ladna fela, lekka/ostra gleba
Pozatym ladny zadbany lakier oraz wnetrze.Stan techniczny idealny
Takim autem nie powstydzilbym sie jezdzic i jesli bede mial Alfe to bede dazyl do tego
Auto kolegi Robaka...jednym sie podoba, innym nie.
Strone techniczna - mnie sie podoba, a nawet bardzo
Stylistycznie wedlug mnie nie jest super hiper, bo to raczej nie moj styl, ale nie zapominajmy, ze jest to auto nie nasze, tylko cudze wiec podejdzmy do tego bez emocji Nie jest super, ale nie jest zle-mozna powiedziec, ze jest OK
Oczywiscie wielki szacun za naklad pracy i kasy, ze o czasie nie wspomne
Gdybym mial tyle pieniedzy na modzenie to kupilbym 156 2,5V6, zapakowal kompresor, szpere, ladne alu, zawias, hample i dla mnie bylo by cacy
To cos z allegro to juz nawet nie Alfa wiec sie nie wypowiadam...powiem tylko, ze wedlug mnie jest to smiec, ale wazne, ze wlascicielowi sie podoba-mnie nic do tego(moge sie tylko posmiac jesli bede chcial)
Czytajac wszystkie wypowiedzi w tym temacie powinniscie juz zrozumiec, ze jeden woli 100% serie i za zmiane na alu fele oglosi Cie wiesniakiem(zaostrzylem troszke-sorki),a dla innego spojlerki sa ok
To tak jakby sie klocic co jest lepsze:
wodka czy piwo Jeden lubi wodke, drugi piwo, a trzeci(tak jak ja) wybralby wino(taki polsrodek)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum